Hvordan sikrer jeg, at give min hund den bedste mulige køretur? 🚙

Hvordan sikrer jeg, at give min hund den bedste mulige køretur?
 
Mange hunde stresser under køreturen, og bryder sig bestemt ikke om det. Sætter man situationen i perspektiv, så er det også forståeligt - Tænk sig, at blive placeret inde i en mørk kasse med hjul på, der drejer, bremser og svinger hele tiden, uden at vide hvor man skal hen, eller hvad der skal ske. Der kan dog forekomme en del transport, så det er vigtigt at vænne hunden til køreturene, helt fra hvalp af. Det er dog ikke altid nok, for de sensitive hunde der har brug for ekstra støtte og tryghed. 
 
Regler og lovgivning i Danmark, vedrørende transport af hunde
I Danmark har vi ikke nogen decideret lovgivning, eller regelsæt for hvordan hunden skal fastspændes med mere, men for både din egen og hundens skyld, er det vigtigt at hunden er sikret, hvis der skulle ske en kollision eller lignende. En hund der slynges rundt i bilen, kan både skade andre mennesker i bilen, samt hunden selv. Se mere her: Hund i bilen
  
Muligheder
Der er heldigvis rigtig mange muligheder og løsninger, så der både er til forskellige størrelse hunde, men også præferencer og behov. Derudover, kan det spare en bilejer for massere af rengøring, og behårede bilsæder. 
 
Det første step kan for mange være at anskaffe sig en sikkerhedssele. Den klikkes i bilens sikkerhedssele i den ene ende, og i den anden ende sidder der en kabinhage det kan fæstnes i hundens sele.
 
 En af de sikreste muligheder er et transporbur. Der findes flere crashtestede transportbure, hvor burets materialer er så gennemarbejdede og stærke, at det vil holde til et sammenstød. På samme tid, er hunden fastholdt på ét sted. For mange hunde er det også trygt og sikkert, kun at skulle forholde sig til ét lille område, som også er overdækket. 
 
Et bilsæde er et rigtigt godt alternativ til de mindre hunde, der vejer op til 10 kg. Bilsædet er blødt, så det minder en smule om en hundeseng. Bilsædet kan fastspændes til bilens sæde - både for og bag. Derudover kan sikkerhedsselen også bruges til. Bilsæderne kan vaskes, men man kan også tilføje diverse tæpper, for både at beskytte bilsædet, men også for dufte og tryghed - Alt efter udendørstemperaturen selvfølgelig.  
 
Et bilsædetæppe er et tæppe der dækker hele bagsædet, og som fæstnes omkring nakkestøtterne i bilen. Her er det også fortsat muligt at benytte en sikkerhedssele. Bilsædetæpperne er nemme at rengøre, samt at tage op ned. 
 
 

Related Articles