Skal du have en hvalp? Her er 5 tips til den nybagte hundejer🐶

 

Stort tillykke med din nye hvalp! Det er en kæmpe glæde og lykke, at blive nybagt hundeejer. Men det kan også være en stor opgave, og din hvalp er afhængig af dig. Her kommer nogle tips til en god start:

 

  • Socialiser din hvalp med andre hunde

Det er vigtig at hvalpe bliver socialiseret med andre hunde, så de lærer at interagere med andre hunde, helt fra starten af. Derudover lærer de meget af andre hunde.

 

  • Lad den hvile

Din hvalp udvikler sig imens den sover, derfor har den brug for massere af søvn og hvile. Den skal faktisk sove omkring 18-20 timer om dagen - Her er donut hundesengen et meget godt bud på, at give din hvalp optimal søvn og komfort!

 

  • Deltag i holdtræning

En god idé er, at lære din hvalp basale kommandoer fra starten af. Det er dog vigtigt den får et par uger til at falde til først, samt knytte sig til sine nye ejer(e), så træningen foregår under trygge omstændigheder. Husk nogle lækre godbidder til træningen, her er der både FICCARO, Tikki og mange flere.

 

  • Stimuler din hund

Det er vigtigt at stimulere hvalpens lugtesans, høresans og motorik, for at udvikle disse. Lugtesansen kan nemt stimuleres på en sjov måde med et snusetæppe og lignende, hvor høresansen stimuleres ved at træne kommandoer. Motorikken kan udfordres med legetøj og på gåturene - Her kan man lade hunden gå på træstammer, bænke og lignende. 

 

  • Hjælp din hvalp med de kløende tænder

Hvalpe udskifter sit tandsæt i takt med at de bliver ældre, og det klør meget. Er man ikke opmærksom nok på dette, kan det hurtigt gå ud over sko, møbler og mere. Derfor er hvalpelegetøj vigtigt, så de kan få kløet tænderne. En anden ting er, at tyggeben er en fordel at give til hvalpe, da det styrker tænderne at tygge på modstandsdytige ting.

Et trick er, at give hvalpen gulerødder, da de laver en vakum effekt, og derfor kan trække løse kløende tænder ud.

 

Held og lykke til jer alle derude☺️

Related Articles