Den første tid med hvalpen 🐾

I Tottelands blog 0 kommentar

 Alma og Ellie

Understregede ord er direkte links til de omtalte varer

 

Først og fremmest, hav sikkerheden i orden
Hvalpe er som babyer, de er skrøbelige og smü. De kan derfor hurtigt komme galt afsted pü mange müder. Det er isÌr trapper og blottede el-ledninger, skarpe kanter og huller i hegnet der er en synder. For at mindske interessen for at gnave i diverse ledninger og meget mere, sü er hundebamser ofte ideelle. Disse bidrager ogsü til tryghed for hunden. 
 
Vores kÌre kontorhund Cuba, er endda ogsü kommet galt afsted. Hun faldt over en for stor fodbold, og fik dermed en revne i knoglen i forbenet. Derefter skulle hun forholde sig i ro, men det er ikke nemt, isÌr ikke nür man er en Australian Shepherd hvalp. Derfor er det groet forkert sammen, og Cuba stür nu over for, at hun müske skal opereres, nür hun er fuldt udvokset.
 
Tryghed de første dage og nÌtter
De første dage og nÌtter er vigtige for hvalpen. Hvalpen er taget ud af sine vante vaner, med sine støttende mor og søskende. Det er derfor vigtigt, at du er hjemme og har tid til din hvalp, det første stykke tid. Derudover, sü lad den sove i nÌrheden af dig, eller lig dig tÌt pü den. Her vil den büde knytte et bünd til dig, men den vil ogsü opleve en tryghed og sikkerhed. For yderligere at opretholde den støttende og rolige start, kunne en donut hundeseng vÌre ideel. Den er beroligende og støttende, og sü minder plysset om pels.
 
Ønsker du, at den skal sove et bestemt sted, sü er det altsü vigtigt du flytter dig derhen. Det vil vÌre for stressende og uroligt for hvalpen, hvis den skal ligge langt vÌk fra nogen, helt alene.
 
VĂŚr parat!
Dig og müske din familie, skal vÌre mentalt klar pü, at udvide familien. Derudover, skal man vÌre parat pü, at hvalpen bør have nogle ting klar. Her er det blandt andet en hundekurv, der kan blive dens fristed, sü den har mulighed for at trÌkke sig. Bidelegetøj er ogsü en god idÊ, sü det ikke gür ud over møbler, tøj og mere, nür tÌnderne klør. Hav meget gerne noget med, der dufter af hvalpens mor og søskende.
 
Noget der endda ogsü er lovpligtigt, er et hundetegn. Ifølge loven, skal der stü ejerens navn og adresse, og ideelt set, bør der ogsü stü et telefonnummer.
 
Pas pĂĽ med for meget motion og gĂĽture
En hvalp vokser stort set hele tiden, og der har derfor brug for massere af hvile. Men den har ogsĂĽ brug for, at fĂĽ nye indtryk, lĂŚre verdenen og fremmede mennesker at kende og meget mere.
 
Hvalpe er forskellige, sü behovene er ogsü forskellige. Noget der er fÌlles for alle er, at güturene bør vÌre korte, og gerne pü blødt og varieret underlag. Nür de 12 uger er passeret, sü kan du øge lÌngden af turene.
 
LĂŚr hunden at vĂŚre alene
Der vil pü et tidspunkt komme et øjeblik, hvor du er nødsaget til at lade hvalpen vÌre alene. Men husk at trÌn den op til det først. Forlad kun hvalpen i et par minutter i starten, sü det ikke bliver for voldsomt. Distraher den gerne nür du gür, eventuelt med et tyggeben, eller noget aktiveringslegetøj der egnet til, at hunden mü lege med det alene. Løbende trapper du sü tiden op, i et langsomt tempo.
 
OBS: Lad dog aldrig din hund vÌre alene en hel dag, helst ikke mere end 5 timer. Sü bør den i stedet blive passet.
 
Renlighed er vigtigt
Du kan ikke forvente, at din hvalp er renlig ved ankomst - den har ikke lÌrt det endnu. Du bør derfor lufte din hvalp, efter hver gang den har spist, sovet, drukket, leget eller generelt vÌret i bevÌgelse.
 
Husk hundeposer, her kan man blandt andet gøre en god gerning ved, at købe bionedbrydelige hundeposer.

Andre blogindlĂŚg