Gør din hund en af disse 10 ting? Her er løsningen

I Tottelands blog 0 kommentar

Grunde og løsninger til adfærdsproblemer iblandt hunde.

Hundeadfærdsproblemer misforstås ofte eller også håndteres de ikke korrekt af hundeejere. Måske har du lige fået din første hund, overvejer at få en hund, eller bare ønsker at hjælpe din hund med et udfordrende problem. Grundlæggende forståelse af de mest almindelige problemer med hundeadfærd er det første skridt til at løse og forhindre dem. Et solidt fundament af lydighedstræning hjælper dig med at forhindre eller bedre kontrollere mange af disse problemer.

1) Min hund gør

De fleste hunde "snakker" på den ene eller den anden måde. De kan gø, hyle, pive med mere. Overdrevet gøen betragtes som et adfærdsproblem.

Før du kan korrigere overdrevet gøen, skal du bestemme, hvorfor din hund gør i første omgang. De mest almindelige grunde til at din hund gør er følgende:


- Advarsel eller alarm
- Legesyg og glæde
- Opmærksomheds søgende
- Angst
- Kedsomhed
- Reagerer på andre hunde

Lær at kontrollere overdreven gøen. Overvej at undervise gø / stille kommandoer. Vær konsekvent og tålmodig. Find frem til eventuelle underliggende årsager til gøen. Dedikation og opmærksomhed for detaljer kan gå langt for at forhindre en hund i at gø.

2) Min hund Bider / Tygger i møbler

"Tygning" er en naturlig ting for alle hunde. Faktisk er tygning en vigtig aktivitet for de fleste hunde; det er bare sådan de er født. Dog kan overdreven tygning hurtigt blive et adfærdsproblem, hvis din hund forårsager ødelæggelse. De mest almindelige grunde til, at hunde tygger, er følgende:- Hvalpe tænder
- Kedsomhed eller for meget energi
- Angst
- Nysgerrighed (især hvalpe)

Hvis du opdager din hund i færd med at bide i noget den ikke må, siger du "NEJ" højt og bestemt, udskift derefter genstanden med et tygge legetøj. En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at sørge for, at din hund får masser af motion, så den kan få brugt noget energi og blive stimuleret på den måde, i stedet for at lave ulykker der hjemme.

3) Min hund grave

Hvis de får chancen, vil de fleste hunde på et eller andet tidspunkt grave; det er et spørgsmål om instinkt. Visse hunderacer, som terrier, er mere tilbøjelige til at grave på grund af deres jagthistorie. Generelt graver de fleste hunde af disse grunde:

- Kedsomhed eller overskydende energi
- Angst eller frygt
- Jagtinstinkt
- Komfort-søgende (såsom redning eller afkøling)
- Ønske om at skjule ejendele (som knogler eller legetøj)
- At flygte eller få adgang til et område

Det kan blive temmelig frustrerende, hvis din hund kan lide at grave i din have. Prøv at bestemme årsagen til grave, og arbejd derefter på at fjerne denne årsag. Giv din hund mere motion, brug mere kvalitetstid sammen, og arbejd med ekstra træning. Hvis grave synes uundgåeligt, skal du afsætte et område, hvor din hund frit kan grave, som en sandkasse. Træn din hund, at det kun er acceptabelt at grave i dette område.

4) Min hund har separationsangst

Adskillelsesangst er et af de mest diskuterede hundeopførelsesproblemer. Tilkendegivelser inkluderer gøen, tygge, upassende vandladning og afføring og andre former for ødelæggelse, der opstår, når en hund adskilles fra sin ejer. Ikke alle disse handlinger er resultatet af separationsangst. Tegn på ægte separationsangst inkluderer:


- Hunden bliver ængstelig, når ejeren forbereder sig på at forlade.
- Mishandling opstår i de første 15 til 45 minutter efter, at ejeren forlader.
- Hunden vil konstant følge ejeren rundt.
- Hunden prøver at røre ved ejeren når det er muligt.

Ægte separationsangst kræver dedikeret træning, adfærdsmodifikation og desensibiliserings øvelser. Medicin kan anbefales i ekstreme tilfælde, men vil til hver en tid helst undgåes.

4) Min hund er ikke renlig

Uhensigtsmæssig vandladning og afføring er blandt de mest frustrerende opførsel af hunde. De kan skade områder i dit hjem og gøre din hund uvelkommen på offentlige steder eller hos andre. Det vigtigste er at du først diskuterer denne adfærd med din dyrlæge, for at udelukke sundhedsmæssige problemer. Hvis der ikke findes nogen medicinsk årsag, kan du prøve at bestemme årsagen til adfærden, der kan komme til en af følgende:

- Underdanig / glædes vandladning
- Territorie markering
- Angst
- Mangel på ordentlig oplæring

Uhensigtsmæssig vandladning og afføring er uundgåelig hos hvalpe, især inden 12 ugers alder. Ældre hunde er en anden historie. Mange hunde har brug for seriøs adfærdsændring for at befri dem fra vanen, når den først er indgroet.

5) Min hund tigger

Tiggeri er en dårlig vane, men mange hundeejere opfordre det faktisk. Dette kan føre til fordøjelsesproblemer og fedme. Hunde tigger, fordi de elsker mad, hvem gør ikke det? Dog er mad rester ikke godbidder, og mad er ikke kærlighed. Ja, det er svært at modstå det længselende look, men et "bare denne gang" skaber et problem på den lange bane. Når du lærer din hund, at tigge er tilladt, sender du den forkerte besked.

Før du sætter dig ned for at spise, skal du fortælle din hund at gå hen til sit sted, helst hvor den ikke vil være i stand til at stirre på dig. Om nødvendigt begræns din hund til et andet rum. Hvis den opfører sig ordentlig, skal du give det en godbid, når du og din familie er helt færdige med at spise.

 

6) Min hund Jagter / Forfølger

 

En hunds ønske om at jage bevægelige ting er simpelthen en visning af rovdyrinstinkt. Mange hunde vil jagte andre dyr, mennesker og biler. Alle disse kan føre til farlige og skrækkelige resultater. Selvom du muligvis ikke er i stand til at stoppe din hund i at forsøge at jage, kan du formindske chancen for katastrofe.


- Hold din hund indhegnet eller i snor på alle tidspunkter
- Træn din hund til at komme, når han bliver kaldt.
- Har en hundefløjte til rådighed for at få din hunds opmærksomhed.
- Vær opmærksom og se efter potentielle triggere, som løbere eller andre hunde/katte

Din bedste chance for succes er at holde "jagten" fra at komme ud af kontrol: Dedikeret træning i løbet af dit hunds liv lærer den at fokusere sin opmærksomhed på dig først, inden den stikker af.

 

 

7) Min hund hopper op

At hoppe op er en almindelig og naturlig opførsel hos hunde. Hvalpe hopper op for at hilse på deres mødre. Senere springer de måske op, når de hilser til mennesker. Hunde kan også springe op, når de er begejstrede eller søger en vare i personens hænder. En hoppende hund kan være irriterende og endda farlig.

Der er mange metoder til at forhindre dette på, men ikke alle vil få succes. At løfte et knæ, gribe poterne eller skubbe hunden væk fungerer muligvis i nogle tilfælde, men for de fleste hunde sender dette en forkert besked. At hoppe op er ofte opmærksomhedssøgende adfærd, så enhver anerkendelse af din hunds handlinger giver en øjeblikkelig belønning, hvilket opfordre næste spring.

Den bedste metode er blot at vende sig bort og ignorere din hund. Gå om nødvendigt væk. Foretag ikke øjenkontakt, tal eller rør ikke med din hund. Når den er afslappet og forbliver stille, beløn den roligt. Det tager ikke lang tid, før din hund forstår beskeden.

8) Min hund bider

Hunde bider og napper af flere grunde, hvoraf de fleste er instinkt. Hvalpe bider og napper for at udforske miljøet. Morhunde lærer deres hvalpe ikke at bide for hårdt og disciplinere dem, når det er nødvendigt. Ejere har ofte brug for at vise deres hvalpe, at nappe og bid ikke er acceptabel ved at fortsætte med at undervise om bid og nap.

Ud over hvalpens adfærd kan hunde bide af flere grunde. Motivationen til at bide eller snappe handler ikke nødvendigvis om aggression. En hund kan nappe eller bide af forskellige årsager.

- Frygt
- Forsvarsreaktion
- Beskyttelse af ejendom
- Smerter eller sygdom
- Rovdyr instinkt

Enhver hund kan finde på at bide, hvis omstændighederne berettiger det i hundens sind. Ejere og opdrættere er dem der kan hjælpe med at mindske tendensen for at enhver type hund bider, gennem ordentlig træning, socialisering og opdræt.

10) Min hund er aggresiv

Hundsaggression vises ved at knurrer, snerrer, viser tænder, snapper og bider. Det er vigtigt at vide, at enhver hund har potentialet til at udvise aggression, uanset race eller historie. Dog er hunde med voldelig eller mishandlende historie, og dem der er opdrættet fra hunde med aggressive tendenser, meget mere tilbøjelige til at udvise aggressiv opførsel over for mennesker eller andre hunde.

Desværre er nogle racer mærket "farlige" og forbudt i visse lande. Dog handler det normalt ikke om racen, så meget som det handler om historie. En hunds miljø har stor indflydelse på adfærd. Uanset race, kan en hund også arve nogle aggressive træk. Heldigvis er de fleste eksperter enige om, at racespecifik lovgivning ikke er svaret.

Årsagerne til aggression er dybest set de samme, som grundene til at en hund vil bide eller snappe. Hvis din hund har aggressive tendenser, skal du først kontakte din dyrlæge, da den kan stamme fra et helbredsproblem. Søg derefter hjælp fra en erfaren hundetræner eller adfærds ekspert. Der bør træffes alvorlige forholdsregler for at beskytte andre mod aggressive hunde.
Andre blogindlæg