Guide til blød, voluminøs og skinnende pels ✨

I Tottelands blog 0 kommentar

Vi modtager dagligt mange spørgsmål omkring, hvordan man kan få hundens pels blød og skinnede igen, på trods af at have prøvet forskellige metoder og produkter af. Derfor er der herunder samlet en guide, hvor alle kan være med. Erfaring tager udgangspunkt i de kontorhunde der har sin daglige gang hos os i Totteland: Malteser blanding, ruhåret gravhund, Husky/Eurasier blanding og Australian Shepherd. Vi har derfor lidt forskelligt at tage udgangspunkt i, samt drage erfaring ud fra. Alle hundenes pelse er meget forskellige, og kræver alle noget forskelligt - vi har dog nogle produkter, som vi alle ikke kan undvære, på trods af forskellighederne. 

 

Bemærk at alle trin i pelspleje indgår i guiden - du starter der hvor du føler for, følg gerne trinene sporadisk så det passer dig og din hund

 

Trin 1: Udvælg passende børster

De fleste bør starte med en carde, der kan børste evt. filterknuder ud. 

Derefter varierer det meget alt efter pelstype, hvilken børste der så skal til. Man kan med fordel også benytte sig af udredningsspray der kan gøre udredningen nemmere for begge parter.

 

Trin 2: Korrekt shampoo

Ligesom med børsterne, er den korrekte shampoo også nødvendig, for at opnå det ønskede resultat. De fleste hundesæber er udviklet til at passe forskellige pelstyper,

 

Trin 3: Pelskur!

VIGTIGT! Dette er det ''hemmelige'' trick. Her opnår du yderligere den løftede og skinnende pels, på grund af det ekstra plejende trin.

 

Trin 3: Tørring

Endnu et vigtigt og relativt undervurderet step i pelsplejen er, at sørge for at pelsen tørrer optimalt. De fleste hunde fælder, og i tørringsprocessen kan man faktisk afhjælpe fældning med en pelstørrer. Derudover er det rart for både hund og ejer med en badekåbe, så omgivelserne skånes for vand, og så din hund ikke kommer til at fryse. En badekåbe eller et supersugende håndklæde bidrager til en hurtigere og mere effektiv tørring.

 

Trin 4: Shake and shine

For at afslutte pelsplejen med det sidste ''touch'' kan man spraye med B&B Shake'n Shine eller KW minkolie. Disse er produkter der ikke skal vaskes af, men som løfter og får pelsen til at skinne.

 

Med udgangspunkt i vores erfaring, der er dannet på baggrund af kontorhundene, er ovenstående måden at opnå en blød, voluminøs og skinnende pels.

 

Andre blogindlæg