Hvordan sikrer jeg, at give min hund den bedste mulige køretur? 🚙

I Tottelands blog 0 kommentar

Hvordan sikrer jeg, at give min hund den bedste mulige køretur?
 
Mange hunde stresser under køreturen, og bryder sig bestemt ikke om det. SÌtter man situationen i perspektiv, sü er det ogsü forstüeligt - TÌnk sig, at blive placeret inde i en mørk kasse med hjul pü, der drejer, bremser og svinger hele tiden, uden at vide hvor man skal hen, eller hvad der skal ske. Der kan dog forekomme en del transport, sü det er vigtigt at vÌnne hunden til køreturene, helt fra hvalp af. Det er dog ikke altid nok, for de sensitive hunde der har brug for ekstra støtte og tryghed. 
 
Regler og lovgivning i Danmark, vedrørende transport af hunde
I Danmark har vi ikke nogen decideret lovgivning, eller regelsĂŚt for hvordan hunden skal fastspĂŚndes med mere, men for bĂĽde din egen og hundens skyld, er det vigtigt at hunden er sikret, hvis der skulle ske en kollision eller lignende. En hund der slynges rundt i bilen, kan bĂĽde skade andre mennesker i bilen, samt hunden selv. Se mere her: Hund i bilen
  
Muligheder
Der er heldigvis rigtig mange muligheder og løsninger, sü der büde er til forskellige størrelse hunde, men ogsü prÌferencer og behov. Derudover, kan det spare en bilejer for massere af rengøring, og behürede bilsÌder. 
 
Det første step kan for mange vÌre at anskaffe sig en sikkerhedssele. Den klikkes i bilens sikkerhedssele i den ene ende, og i den anden ende sidder der en kabinhage det kan fÌstnes i hundens sele.
 
 En af de sikreste muligheder er et transporbur. Der findes flere crashtestede transportbure, hvor burets materialer er sü gennemarbejdede og stÌrke, at det vil holde til et sammenstød. Pü samme tid, er hunden fastholdt pü Êt sted. For mange hunde er det ogsü trygt og sikkert, kun at skulle forholde sig til Êt lille omrüde, som ogsü er overdÌkket. 
 
Et bilsÌde er et rigtigt godt alternativ til de mindre hunde, der vejer op til 10 kg. BilsÌdet er blødt, sü det minder en smule om en hundeseng. BilsÌdet kan fastspÌndes til bilens sÌde - büde for og bag. Derudover kan sikkerhedsselen ogsü bruges til. BilsÌderne kan vaskes, men man kan ogsü tilføje diverse tÌpper, for büde at beskytte bilsÌdet, men ogsü for dufte og tryghed - Alt efter udendørstemperaturen selvfølgelig.  
 
Et bilsÌdetÌppe er et tÌppe der dÌkker hele bagsÌdet, og som fÌstnes omkring nakkestøtterne i bilen. Her er det ogsü fortsat muligt at benytte en sikkerhedssele. BilsÌdetÌpperne er nemme at rengøre, samt at tage op ned. 
 
 

Andre blogindlĂŚg