Hvornår skal man bruge tøj til hunde?

I Tottelands blog 0 kommentar

Tøj til tøj til chihuahua

Har hunde brug for tøj?

Selvom der i første omgang er mange der synes det er forkert at give sin hund tøj på, og er bange for hvad andre tænker, er det desværre nødvendigt i de kolde måneder, hvor temperatuen falder. Hvis du er bekymret for om din hund fryser, skal du ikke tænke over hvad andre mennesker synes om at give tøj på hunde, det er NØDVENDIGT i nogle tilfælde. Og ja vi har desværre hørt om folk der siger det er forkert at give sin hund tøj på, at den nok selv skal lærer at holde varmen. Dette er IKKE tilfældet. Du ville heller ikke selv gå ud en kold vinter aften uden en jakke, ville du? Nej, så hvorfor skulle din hund så ikke have en hundejakke eller en hundetrøje på? 

 

 


Tøj til små hunde

Ja det er korrekt at nogle racer har mere brug for det end andre. men vi ville stadig ikke lade nogen hunde gå uden, de dage hvor temperaturen er helt i bund, og det er bidende koldt uden for.


 Har din hund brug for tøj?
 
En hundetrøje eller hundejakke kan være nyttigt i de kolde årstider. 

Hvor varm din hund er i stand til fysisk at holde sig selv, afhænger af dens race, størrelse og endda alder, men hvis ikke din hund har en stor tyk pels, kan den kun gøre så meget, for at holde sin kropstemperatur varm. Mindre, lette og tyndhåret racer har RIGTIG godt af at have en varm hundetrøje eller hundesweater på. Jeg vil endda sige at tøj til små hunde er nødvendigt, da de simpelthen ikke kan holde varmen selv uden en hundesweater eller anden form for beklædning. 

Kort, tyndt hår er naturligvis ikke den eneste forudsætning for beklædning. Hunde, der har tendens til at have kort-klippet hår - som f.eks pudler, der KAN vokse tykt hår, men som ejere har tendens til at holde kort for at undgå knuder og filtret pels- bør også få en trøje til at beskytte dem mod de kolde vinter dage. Ældre hunde med svagere immunsystem og hunde med sygdomme, der skader hårvækst, har også typisk brug for lidt hjælp til at holde varmen når det bliver koldt, i form af en trøje eller en hundesweater. Dette kan også være nødvendigt indendørs i nogen tilfælde, alt efter hvordan dit inde klima er, over vinter månederne.
 
Omvendt har større hunde med tæt pels kke behov for yderligere isolering og ville være meget ubekvemt, hvis de blev tvunget til at bære tøj. Muligvis til det punkt, at de er fysisk overophedet. Deres pels er allerede genetisk designet til at beskytte dem mod ekstreme vintertemperaturer. Racerne Siberian Husky, Malamute og Saint Bernard er alle fremragende eksempler på hunde, der er perfekt egnet til kolde temperaturer, mens Chihuahua, Greyhound og mange terrier- og pinscher-racer er gode eksempler på hunde, der ville gøre det godt med lidt ekstra varme.

Find en god sweater

Når du har besluttet at få en trøje til din hund, skal du begynde med at overveje materiale. Vi har en rigtig lækker hundesweater i 100% uld på totteland, som i hvert fald kan holde din hund dejlig varm over vinteren. Et andet bud, kunne være et hundedækken, som fungere som en lille hundejakke, der ligger over ryggen og bliver spændt om livet på hunden. Skal du så købe dyrt hundetøj eller billigt hundetøj? Alt i alt er der mange forskellige former for beklædning til hunde; regndragter, hundetrøjer og fleecedragter, hunderegntøj, flyverdragter til hunde, hundedækkener. Det vigtigste er bare at din hund kan holde varmen! Hvis du er på udkig efter hunde tøj til små hunde, kan du evt. tage et kig på vores hjemmeside, vi har en masse lækkert tøj til din lille hund som du kan se ved at klikke her: Hundetøj fra Totteland

Andre blogindlæg