Skal du have en hvalp? Her er 5 tips til den nybagte hundejer🐶

I Tottelands blog 0 kommentar

 

Stort tillykke med din nye hvalp! Det er en kĂŚmpe glĂŚde og lykke, at blive nybagt hundeejer. Men det kan ogsĂĽ vĂŚre en stor opgave, og din hvalp er afhĂŚngig af dig. Her kommer nogle tips til en god start:

 

  • Socialiser din hvalp med andre hunde

Det er vigtig at hvalpe bliver socialiseret med andre hunde, sĂĽ de lĂŚrer at interagere med andre hunde, helt fra starten af. Derudover lĂŚrer de meget af andre hunde.

 

  • Lad den hvile

Din hvalp udvikler sig imens den sover, derfor har den brug for massere af søvn og hvile. Den skal faktisk sove omkring 18-20 timer om dagen - Her er donut hundesengen et meget godt bud pü, at give din hvalp optimal søvn og komfort!

 

  • Deltag i holdtrĂŚning

En god idÊ er, at lÌre din hvalp basale kommandoer fra starten af. Det er dog vigtigt den für et par uger til at falde til først, samt knytte sig til sine nye ejer(e), sü trÌningen foregür under trygge omstÌndigheder. Husk nogle lÌkre godbidder til trÌningen, her er der büde FICCARO, Tikki og mange flere.

 

  • Stimuler din hund

Det er vigtigt at stimulere hvalpens lugtesans, høresans og motorik, for at udvikle disse. Lugtesansen kan nemt stimuleres pü en sjov müde med et snusetÌppe og lignende, hvor høresansen stimuleres ved at trÌne kommandoer. Motorikken kan udfordres med legetøj og pü güturene - Her kan man lade hunden gü pü trÌstammer, bÌnke og lignende. 

 

  • HjĂŚlp din hvalp med de kløende tĂŚnder

Hvalpe udskifter sit tandsÌt i takt med at de bliver Ìldre, og det klør meget. Er man ikke opmÌrksom nok pü dette, kan det hurtigt gü ud over sko, møbler og mere. Derfor er hvalpelegetøj vigtigt, sü de kan fü kløet tÌnderne. En anden ting er, at tyggeben er en fordel at give til hvalpe, da det styrker tÌnderne at tygge pü modstandsdytige ting.

Et trick er, at give hvalpen gulerødder, da de laver en vakum effekt, og derfor kan trÌkke løse kløende tÌnder ud.

 

Held og lykke til jer alle derude☺️

Andre blogindlĂŚg