Hvad er bamseklip

I Tottelands blog 0 kommentar

Til forskellige hunde findes forskellige populære måder at klippe dem på. En af de meget populære er en klipning der hedder bamseklip. Dog er denne type frisure kun egnet specifikke racer. I dette indlæg vil vi komme ind på hvad bamseklip er.

Bamseklip er til mindre hunde med lang pels

Først og fremmest, så er det vigtigt at påpege, at bamseklip er mest populært på mindre hunde som har lang pels. Det er det, fordi det er nødvendigt at have en længde på pelsen, som gør det muligt at klippe hunden så den får et teddy-bamse look, som også er her navnet bamseklip stammer fra.

Hvorfor bamseklip?

Bamseklip er populært, fordi det giver hunden et sødt look, men også fordi det gør at pelsen er nemmere at holde på hunden. Den får en kortere pels, som er let at holde, og som ikke filtrer eller samler skidt når hunden leger eller går tur.

Med et bamseklip, så undgår man at hundens pels fanger blade, små grene, sand, mudder og lignende på en gåtur. Derudover, så undgår man at pelsen ikke filtrer og laver pelsknuder, som kan være til gene for hunden, men som også kan være svære at rede ud igen.

Hvordan ser et bamseklip ud?

Nu tænker du måske, hvordan ser et bamseklip så ud? Et bamseklip er kendetegnet ved at være kort på krop og ben, men hvor man holder en større længde på hoved, poter og hale. Det giver et bamse look, som man kender det fra en sød bamse. 

Det er også vigtigt at hunden ikke får klippet nogen skarpe kanter, da det ikke giver det søde bamse udseende, som man ønsker ved et bamseklip.

Hvilke racer kan få en bamseklip?

Som beskrevet tidligere, så er det typisk mindre hunde med en lang pels, som kan få et flot bamseklip. Dog er det ikke begrænset til små hunde. Det vigtigste er, at de har en lang pels, som gør det muligt at give det søde og fluffy look, som man ønsker.

Det er dog typisk på racer som bichon, shih tzu, lhasa apso, pomeranian eller coton, hvor man vil se et bamseklip. Dette skyldes, at de har en pels, som gør det muligt. Udover disse racer, så ses det også på blandinger hvor disse racer indgår. 

Hvad skal jeg bruge til et bamseklip?

Hvis du gerne vil give dig i kast med at lave et bamseklip på din bedste ven, så er der nogle ting, som du skal bruge, for at få det optimale resultat. Heriblandt en god hundetrimmer, en hundesaks, en hundebørste og hundeshampoo.

Hundetrimmer

Hundetrimmeren skal bruges til at trimme hundes pels, så den får den rigtige længde, der hvor det ikke skal være fluffy og langt. Det er f.eks. på ben, mave og ryg. Vi anbefaler vores hundetrimmer fra Bjaf, hvortil du kan købe forskellige klippeskær, så du kan få det i præcis den længde du ønsker. 

Hundesaks

For at få den rette længde omkring poterne og i ansigtet, så det forbliver fluffy uden skarpe kanter, så skal du have en god hundesaks. Med en hundesaks kan du lettere style frisuren uden at det bliver klippet for kort.

Se vores udvalg af hundesakse her.

Hundeshampoo

Hundeshampoo er godt at have til efter en klipning. Så får hunden en flot og ren pels, som giver det sidste til looket. Du bør dog ikke vaske din hund inden du skal give den et bamseklip. Dette skyldes at underulden og dækpelsen bliver blandet sammen, hvis du vasker det inden. Derfor vil du som udgangspunkt få svært ved at lave en flot klipning, men også få svært ved at klippe den rigtige del af pelsen.

Find vores udvalg af hundeshampoo her.

Hundebørste

Inden en klipning, så er det en god idé at børste din hunds pels. Det sikrer at der ikke sidder skidt, men også at pelsen ikke er filtret sammen. Sørg derfor for at bruge en god hundebørste, så du ikke støder ind i problemer når der skal klippes.

Se vores udvalg af hundebørster her.

Hvor ofte skal hunden klippes?

For at vedligeholde et bamseklip, så er det en god idé at klippe den 4-6 gange om året. Det er forskelligt fra hund til hund, hvor meget deres pels vokser, og vi kan derfor ikke give et endeligt svar på hvor ofte. Du bør derfor selv vurdere hvornår du synes det er ved at være tid, så din hund står flot og sød hele året rundt.

Kan jeg få bamseklip i en hundesalon?

Hvis du ikke vil kaste dig ud i at klippe din hund selv, så er der selvfølgelig også andre muligheder. De fleste hundesaloner tilbyder at lave bamseklip. Vi anbefaler dog, at du ikke giver din hund et bamseklip før den er 4-5 måneder gammel. Dette skyldes, at pelsen skal nå at vokse nok ud.

Ved en hundesalon vil en bamseklip typisk tage mellem 1 – 2 timer at få lavet, og prisen på den vil variere afhængig af den pågældende salons priser. Du skal dog forvente at det vil koste et sted mellem 800 – 1.200kr.

Andre blogindlæg