Undgå giftige planter for hunde

I Tottelands blog 0 kommentar

Haven kan være et spændende sted for en nysgerrig hund – specielt hvis der er tale om en hvalp.

Der er mange ting, man kan undersøge, mange nye og spændende ting at lugte til – og der er selvfølgelig også nogle ting i haven, som man er nødt til at bide i, når man er en hund på opdagelsesrejse.

Og det kan godt være et problem.

For det er jo ikke alting, som er godt for en hund at bide i. Der kan nemlig være nogle ting i haven, som er giftige for hunden, og som man derfor i allerhøjeste grad bør undgå, at det firbenede familiemedlem kommer i nærheden af.

Men hvilke planter er giftige for hunden?

Er efeu giftig for hunde?

Nej, planten er ikke giftig for hunde, men det er bærrene den gror.

Efeu, også kendt som vedbend, er en type plante, som de fleste kender. Det er en meget invasiv art, som gror op ad mure, hække, hegn og lignende. Selve planten i sig selv er ikke giftig – men det er bærrene i høj grad.

Du skal derfor sørge for, at enhver blomstervækst på efeu, som leder til bær, bør fjernes, så hunden ikke kommer til at spise dem.

Er krokus giftig for hund?

Ja, desværre er krokus giftige for hunde.

Krokus er en flot plante fra staudefamilien, som typisk gror i mange forskellige haver. De små planter giver et farverigt element i enhver have, men de er desværre et problem for hundeejere.

Er tulipaner giftige for hunde?

Tulipaner er reelt set giftige for hunde. Dog skal der oftest en stor mængde til før der sker nogen skade, og der skal en meget stor mængde til før det bliver dødeligt for hunden.

Tulipanerne og deres løg kan dog godt give opkaste og diarré, og det kan i særdeleshed ramme en nysgerrig hvalp.

Er blåregn giftig for hunde?

Ja, blåregn er giftig for hunde – og faktisk også for mennesker.

Reelt set er hele planten giftig for hunde og børn, men særlig frøene har en høj koncentration af farlige stoffer. Derfor er det vigtigt, at ingen i familien spiser disse.

Er buksbom giftig for hunde?

Ja, buksbom er giftig for hunde.

Det er særligt et problem, fordi buksbom siges at kunne tiltrække hunde. Det kan derfor i højere grad lede til, at din firbenede ven beslutter sig for at smage denne plante – og det vil typisk lede til, at hunden bliver syg.

Er liguster giftig for hunde?

Ja, den klassiske liguster hæk er giftig for hunde.

Her er der specifikt tale om de små bær, som gror på ligusteren, som kan lede til opkaste, diarré og smerter hos hunden. Spiser den mange af dem, så kan der også opstå kramper og lammelser.

Ønsker du at have en ligusterhæk, så er det derfor vigtigt, at du vælger en sort, som ikke har mange bær, og at du særligt holder hvalpe væk fra hækken. For der skal generelt ikke mange bær til at forgifte en lille hund.

Er en fredslilje giftig for hunde?

Den flotte stueplante, fredslilje, er desværre giftig for hunde.

Den luftrensende plantes saft kan nemlig lede til irritation ved hundens hud, og ved kontakt med hals, mund eller øjne vil det også resultere i smerter hos hunden.

Skulle hunden indtage saften, så kan det i nogle tilfælde og større doser også lede til problemer med maven.

Er svampe giftige for hunde?

For hunde gælder ofte de samme regler for mennesker, når det kommer til giftige svampe. Der er derfor nogle sorter, som er giftige for hunde – og det er typisk de samme som hos os.

Det er særligt fluesvampen, som er en trussel – den er nemlig meget giftig for hunde. Her taler vi om alle de forskellige varianter af fluesvampen. Heldigvis er fluesvampen ikke så normal, som andre svampetyper.

Nogle af de andre typer svampe, som I vil se i løbet af efteråret, kan godt give hunden diarré og opkast, som dog vil gå over igen.

Hvad er giftigt for hunde?

Som du kan se ovenfor, så er der mange forskellige planter, som er giftige for hunde i et omfang. I nogle tilfælde giver det blot ubehag ved hunden, ved andre leder det til diarré og opkast – og i nogle tilfælde kan det være livstruende.

Det sikreste i disse situationer er naturligvis at sørge for, at disse planter ikke er i hjemmet eller haven, men du kan ikke altid undgå dem på gåture. Derfor kan det være en god ide generelt at opdrage hunden til ikke at spise planter, men det kan også være lidt af en opgave.

Særligt kan det være et problem, for den lille hvalp, så snart den er klar til at komme udenfor. Her vil der nemlig være mange spændende ting, som kan spises – og der kan nysgerrighed hurtigt overvinde fornuften.

Du bør også tage et kig på vores artikel om hvad hunden må spise, hvor du kan lære mere om hvilke madvarer, der kan være giftige for hunden.

 

Hvad skal man gøre, hvis hunden spiser noget giftigt?

Vi anbefaler, at du altid kontakter dyrlægen, hvis du ved at hunden har spist noget, som er særligt giftigt. Hvis der er tale om noget, som oftest resulterer i ubehag eller opkast og diarré, så kan du godt vælge at se om hunden får det bedre igen, men det er meget vigtigt, at du i så fald er opmærksom på tegn, at noget er galt.

Nogle af tegnene kan godt minde om de tegn, som kan indikere at hunden er syg, og derfor bør du reagere hurtigst muligt for at sikre, at hunden får det godt igen.

Andre blogindlæg