5 must haves til din hunde-gåtur

I Tottelands blog 0 kommentar

En gåtur med hunden er en vigtig del af dagen. For dig kan det være en god pause fra dagligdagen, frisk luft og motion, og en måde at bonde med din hund. For hunden er det en fantastisk oplevelse hver gang; et væld af spændende ting man kan udforske, nye og interessante dufte, og en mulighed for at brænde en masse energi af.

Men der er nogle ting, som kan være med til at gøre gåturen lidt bedre; nogle ting som lige giver det ekstra, der er behov for til den perfekte tur.

Ønsker du at vide mere om hvornår man skal begynde at gå tur? Så er vores artikel om hvalpens første gåtur det helt rette sted at starte.

En god sele giver kontrol over hunden

Når du er på tur med hunden, så er det vigtigt, at du har hunden under kontrol, og det hjælper dig med at undgå eventuelle ulykker. Hundeselen hjælper dig også med at få hunden med, så I hele tiden kommer den rette vej.

Den rette sele handler dog om mere kontrol. En af de største fordele ved en god hundesele er, at den er den mest komfortable løsning for hunden.

Gode seler sørger for, at trykket bliver fordelt ud på hundens krop, hvis der bliver trukket i snoren. På den måde undgår du, at det gør ondt på hunden, når du har brug for at begrænse dens ivrige udforsken. Det gør det let at opdrage hunden til at gå pænt i snor.

Et lys til hunden

Vinterhalvåret byder på mørke morgener og aftener – men selvom det er mørkt, så skal man jo stadig gå tur med hunden. I disse situationer anbefaler vi kraftigt, at du har et hundelys på hunden, så du er sikker på, at den altid kan blive set i trafikken.

I mørket kan det nemlig være svært at se en hund uden lys, og hvis den i et uopmærksomt øjeblik skulle forvilde sig ud på vejen, så kan der desværre opstå en ulykke. Derfor er det for hundens sikkerhed vigtigt, at lyset er i orden.

Et lys til hunde vil typisk skulle monteres på hundens halsbånd eller sele. I nogle tilfælde kan man også vælge at have lys i snoren, så det bliver nemt for biler at se hunden.

En lækker hundejakke til kulden

Vinterhalvåret byder ikke kun på mørke – det bringer også en kulde, som kan være ubehagelig for mange hunde. Nogle hunderacer er nemlig ikke bygget til de temperaturer, vi har herhjemme, og derfor kan de hurtigt komme til at fryse.

Fryser hunden, så bliver gåturen ikke behagelig, og det kan i nogle tilfælde føre til, at den ganske enkelt ikke vil ud.

Det bedste du kan gøre for hunden i disse tilfælde, er derfor at anskaffe en lækker og varm hundefrakke, hundejakke eller måske en strikket trøje. Disse er alle muligheder, som kan holde hunden varm og glad på enhver gåtur i vinteren.

En vandflaske kan være nødvendig på de varme dage

Fra vinterhalvåret til højsommeren. På de varme dage kan det hurtigt blive en udfordring for hunden at holde temperaturen nede, og du kan derfor godt komme ud for, at hunden begynder at blive dehydreret på gåturen – det er især noget der sker, hvis I er vant til at gå lange ture sammen.

For at undgå at hunden bliver dehydreret og får det dårligt, så kan det være en god ide at medbringe en drikkeflaske til hunden, så I altid kan stoppe op, og den kan få noget at drikke. Det kan være afgørende i sommervarmen!

Vandflasken til hunden er særligt god, hvis I går tur et sted, som er langt fra hjemmet – hvis I f.eks. kører på stranden, tager en tur ud i skoven eller andre af den slags ture.

Godbidstasken – til når hunden opfører sig eksemplarisk!

Det er en god ide at belønne hunden, når den gør noget godt. Godbidden giver nemlig hunden et incitament til at blive ved med at gøre de gode ting – og det gælder jo netop også på gåturen, hvor du også kan have fordel i at opdrage hunden.

Det kan derfor være en stor fordel at have et par godbidder med til gåturen, så du kan belønne hunden – eller bare give den en godbid, fordi den er sød. Godbidstasken er den perfekte måde at have disse med. Du får snildt plads til en håndfuld godbidder til turen.

Godbidstasker byder i nogle tilfælde også på andre fordele. Nogle er designet til også at give plads til hundeposer, såvel som andet udstyr, du kan have brug for på gåturen.

Andre blogindlæg