Hvad er hvalpeklip?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hvalpeklip er en særlig oplevelse for både hvalp og ejer. Det er nemlig første gange den lille firbenede ven introduceres for en verden af pelspleje. Noget, som den skal vænne sig til og helst få en god oplevelse med, så den kan lide det fremadrettet.

I dette indlæg vil vi gå lidt i dybden med hvad hvalpeklip er, hvordan det foregår og om du selv kan lave det.

Hvad er hvalpeklip egentlig?

Hvalpeklip er den første klipning, en hund får, typisk når den er mellem 3 til 6 måneder gammel. Det er en forsigtig introduktion til klipning og pleje for at få hvalpen til at føle sig tryg og komfortabel med processen. Det hjælper også med at vedligeholde en sund pels og hud, hvilket er vigtigt for hvalpens generelle velbefindende.

Hvordan foregår hvalpeklip?

Et hvalpeklip begynder med, at hvalpen først skal præsenteres for omgivelserne den skal klippes i. Hvis det er i en hundesalon, så skal den have lov at snuse, vænne sig til omgivelserne og føle sig tryg i dem. Er det derhjemme, så skal den det samme, men her vil den typisk kende omgivelserne.

Når hunden har vænnet sig til omgivelserne i form af lugte og lokale, så skal den vænnes til lyden og følelsen af en hundetrimmer. Det er her især vigtigt at hunden får en positiv oplevelse, så den forbinder klipningen med noget behageligt. Når hunden har vænnet sig til lyden og fornemmelsen af en hundetrimmer, så kan klipningen begynde. Her er det især vigtigt at holde hunden roligt, at tale beroligende til den og give den godbidder imens, så man opretholder en positiv atmosfære.

Kan du selv lave hvalpeklip?

I og for sig, så kan du godt selv lave hvalpeklip, men hvis du ingen erfaring har med at klippe en hund, så er det ikke det bedste tidspunkt at starte på. Sørg hellere for at overlade den første gang til en professionel, så hvalpen får en god oplevelse, og så du selv kan gøre det fremadrettet.

Har du den rette viden, det rette udstyr (som f.eks. en god hundetrimmer) og en god portion tålmodighed, så kan du lære selv at klippe hvalpen. Du skal dog være forberedt på, at det godt kan være lidt af en opgave de første par gange. 

Se vores udvalg af produkter til hvalpepleje her

Hvorfor lave hvalpeklip?

Som beskrevet tidligere, så er hvalpeklip en vigtig del af en hvalps udvikling. Det er det, fordi det er her hunden bliver præsenteret for pelspleje og hvad det indebærer. Hvalpeklip bør man derfor lave for at give hunden en positiv oplevelse med netop dette, så man fremtidigt kan gøre det nemmere for sig selv og hunden.

Andre blogindlæg