Hvad koster det at have hund?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hvis du overvejer at få dig en hund, så kan det være en god idé lige at undersøge økonomien, og regne på hvad det egentlig koster, før du besøger et kuld søde hvalpe. Udgifterne svinger meget afhængigt af race, størrelse og type. Derfor kan det variere meget, hvad det koster at have hund.

I denne artikel vil du blive klogere på hvad det ca. koster at have en hund, og hvor mange penge du bør sætte af.

Hvad koster en hund om måneden?

Når man anskaffer sig en hund, så vil der komme mange nye udgifter i ens budget, som man skal tage højde for. Der vil være nogle udgifter der er en fast månedlig omkostning, og så vil der være nogle, hvor det er noget man skal huske at sætte penge af til.

At have en hund koster i gennemsnit 550kr om måneden efter det første år. Grunden til, at vi siger efter det første år, er fordi der i starten vil være opstartsudgifter. Heriblandt anskaffelse af hvalpen, dyrlæge ved anskaffelse og lignende udgifter, som ikke vil være faste fremadrettet.

Et konservativt månedsbudget til hund kan opsættes således:

  • Hundeudstyr: 100kr/mnd
  • Hundefoder- og godbidder: 200kr/mnd (Kan variere afhængigt af størrelse på hunden)
  • Dyrlæge: 150kr/mnd til uforudsete udgifter
  • Forsikringer: 100kr/mnd

Ovenstående budget er meget konservativt, men det giver et fint indblik i, hvad det nogenlunde vil koste at have en hund. Man siger dog, at en hund i gennemsnit vil koste 97.000kr at have i sin levetid, det kan dog både blive billigere og dyrere.

Hvilke udgifter er der forbundet med en hund?

Ovenfor får du et lille indblik i nogle af de omkostninger, der er forbundet med det at have hund, men der er en del flere, som man også skal huske. Det er vigtigt at undersøge omkostningerne nøje, før man får sig en lille ny hvalp til familien, så man er sikker på den ikke vil vælte budgettet.

Anskaffelse:

Den første udgift kommer typisk allerede ved anskaffelse af hunden. Det er dog meget forskelligt hvad de koster, nogle koster ned til 1000-2000kr, hvor andre vil koste op imod 25.000kr. Det afhænger af efterspørgsel, race og stamtavle.

Hundeudstyr:

Når du har anskaffet en hund, så skal den selvfølgelig have udstyr. Det er udstyr som vandskål, madskål, hundekurv, hundesnor, legetøj, halsbånd og det lovpligtige hundetegn. Prisen på hundeudstyr afhænger af hvad du køber, og hvor meget du køber.

Engangsudgift: ca. 1.500kr.

Pris: ca. 100kr/mnd.

Gå på opdagelse i vores udvalg af hundeudstyr her.

Hundefoder:

Ligesom mennesker, så skal en hund have benzin på kroppen, for at kunne overleve. Derfor skal der købes hundefoder, en udgift der vil starte den dag du får hvalpen til den dag du ikke længere har hunden.

Pris: 100-300kr/mnd.

Se vores udvalg af hundefoder her.

Dyrlægeregninger:

Det er de færreste hundeejere der kommer igennem et helt hundeliv, uden at skulle et smut forbi doktor dyr. Derfor er det vigtigt løbende at sætte penge af til uforudsete dyrlægeregninger. Man kan sænke omkostningerne her, hvis man har en god forsikring.

Pris: Afhænger af årsagen.

Forsikringer:

Til hund er det lovpligtigt, at man har en ansvarsforsikring på sin hund. Den udgift kommer man derfor ikke udenom. Udover ansvarsforsikring, så anbefaler vi, at man har en sundhedsforsikring. Den er god at have, hvis hunden skal til dyrlæge.

Pris: Mellem 100 – 260kr/mnd.

Hundetræning:

Det kan altid anbefales at tage til hundetræning med sin hund. Det kan hjælpe på opdragelse af hunden, men også på at socialisere den på en god måde.
Pris: Ca. 400kr for et forløb ved en hundeforening, men det er dyrere hos en privat.

Pelspleje:

Der er nogle hunderacer som går let igennem denne, men der er også nogle, som skal have meget pelspleje. Her kan du vælge selv at gøre det med en god hundetrimmer, eller du kan tage forbi en professionel. Uanset hvad, så er der omkostninger forbundet med det.

Hjemmepleje: Ca. 1.000kr i opstart.

Hundefrisør: 400 – 1.000kr pr. gang.

Anden pleje:

Udover pelsen, så skal tænder, ører, negle og mund holdes ved lige på en hund. Der kan derfor komme omkostninger forbundet med dette.

Hundepension:

Skal du på ferie, hvor du ikke kan have hunden med, så kan det være nødvendigt med en hundepension.

Dagspris: 150 – 250kr.

Andre blogindlæg