Hvad må hunde ikke spise?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hunde må desværre ikke spise ligesom vi mennesker gør. Men hvad må hunde spise, og hvad må de ikke spise? Det har vi valgt at lave en gennemarbejdet oversigt over, så du ikke kommer til at give din hund noget, som den ikke kan tåle. Med listen håber vi, at vi kan hjælpe med at sørge for, at flere hunde lever et sundt og godt liv, og ikke ved en fejl bliver forgiftet eller andet.

Vi skal dog også pointere, at alle hunde er forskellige. Derfor skal du, hvis du er i tvivl, konsultere din dyrlæge.

På listen herunder kan du klikke dig til de forskellige kategorier, som du gerne vil vide mere om.

 

Kød, fisk og æg

Må hunde få rejer?

Ja, hunde må gerne få rejer. Rejer kan faktisk være en god måde at give hunden sundhedsmæssige fordele, fordi der er et højt indhold af protein og omega 3 fedtsyrer i dem. Det er dog vigtigt, at du ikke giver din hund for mange rejer, hvis det er første gang den får dem. Simpelthen for at se hvordan den reagerer på dem.

 

Må hunde få lammeben?

Hunde må genre få lammeben, men vi anbefaler det ikke. Lammeben kan være svære at fordøje og så kan de have tendens til at splintre og forårsage blødninger. Hold derfor øje med din hund, hvis du giver den et lammeben, og sørg gerne for, kun at give den et stort et.

 

Må hunde få torskerogn?

Ja, hunde må gerne få torskerogn. Torskerogn kan være en god tilføjelse til en hunds kost, fordi den har lavt fedtindhold men højt protein. Derudover så er det rigt på vitaminer og mineraler såsom B-12 og omega 3 fedtsyrer.

 

Må hunde få tun?

Hunde må gerne få tun, men vi anbefaler ikke, at den får særligt store mængder. Dette skyldes, at tun er højt oppe i fødekæden og derfor spiser andre fisk. Tunen optager af den grund mange tungmetaller.

 

Må hunde få griseben?

Nej, hunde må ikke få griseben. Griseben og andre svineknogler kan splintres når de nedbrydes, og derved skære igennem tarme og vitale organer.

 

Må hunde få æg?

Ja, hunde må gerne få æg. Æg er fyldt med proteiner og mineraler. Æg er derfor en god måde at give din hund næring. Sørg for at koge dine æg fremfor at give dem rå.

 

Må hunde få kyllingeben?

Nej, hunde må ikke få kyllingeben. Ligesom griseben og svineknogler, så kan de splintres i maven på hunden. Det kan forårsage meget stor skade.

 

Må hunde få spareribs?

Nej, hunde må ikke få spareribs. Spareribs er griseben med kød. De kan være farlige for din hund at indtage, fordi de kan splintres i maven, og derved skære i mave og tarme.

 

Må hunde få rå kylling?

Nej, vi anbefaler ikke at du giver din hund rå kylling. Kylling er forbundet med sundhedsmæssige risici såsom salmonella og andre bakterielle infektioner. Undgå derfor at give din hund rå kylling, ligesom du ikke selv vil spise det.

Alle hunde er selvfølgelig forskellige og nogle større racer kan bedre tåle det end mindre.

 

Må hunde få laks?

Ja, hunde må gerne få laks. Laks har mange sundhedsmæssige fordele som kan gavne din hunds hjerne og dens pels. Laks er fyldt med protein og omega 3 fedtsyrer.

 

Må hunde få røget laks?

Nej, hunde må ikke få røget laks. Røget laks kan indeholde skadelige kemikalier, som kan slå hundens mave ud.

  

Må hunde få bacon?

Ja, hunde må gerne få bacon, men vi anbefaler det ikke. Bacon har et højt fedt og kolesterolindhold, som ikke er sundt for hunden. Derfor anbefales det ikke.

 

Må hunde få leverpostej?

De fleste hunde kan som udgangspunkt godt tåle leverpostej. Du bør dog være opmærksom, hvis du giver din hund leverpostej. Leverpostej kan slå maven ud på nogen hunde, specielt hvis de har tendens til sart mave eller allergi.

 

Må hunde få hakket oksekød?

Ja, hunde må gerne få hakket oksekød, men kun hvis det er tilberedt. Om det er kogt eller stegt er ligegyldigt, det må bare ikke være råt, fordi det kan indeholde salmonella og E. Coli bakterier.

 

Må hunde få flæskesteg?

Ja, hunde må gerne få flæskesteg, men kun selve kødet, og i små mængder. For store mængder kan give dårlig mave. Undgå at hunden får knogler fra gris, fordi de kan splintres i maven.

Må hunde få spegepølse?

Ja, en hund må gerne få spegepølse, men overvej ingredienserne, inden du giver det. Spegepølse kan være lavet på mange forskellige måder, og det er ikke sikkert hunden kan tåle de andre ingredienser. Derudover så har spegepølse ingen næringsmæssige fordele for hunden.

 

Må hunde få andekød?

Ja, men kun visse dele af anden. Hunden må ikke få ben fra en and, fordi de kan splintres i maven og derved gøre skade. Køddele med skind og meget fedt må du heller ikke give til din hund. Dette skyldes, at det kan forårsage betændelse i bugspytkirtlen. Giv derfor kun hunden små stykker med rent kød, hvis du absolut vil fodre din hund med det.

 

Må hunde spise andehals?

Ja, hunde må gerne spise andehals. Faktisk er tørret andehals en populær sund snack til hunde.

 

Må hunde få andelever?

Ja, hunde må gerne få andelever, men kun i meget små mængder. Andelever har et meget stort indhold af A-vitamin, hvilket kan være skadeligt for hunden.

 

Må hunde få rådyrben?

Nej, hunde må ikke få rådyrben. Dette skyldes at benene splintres nemt, og derfor kan forårsage skader og problemer med mave og tarme.

 

Må hunde få flæskesvær?

Nej, det anbefales ikke, at du giver din hund flæskesvær. Dette skyldes, at det indeholder meget fedt og salt.

 

Må hunde få makrel i tomat?

Ja, din hund må gerne få makrel i tomat. Dog kun hvis den kan tåle tomat.

 

Korn / Kulhydrater

Må hunde få pasta?

Ja, hunde må gerne få pasta. Du skal dog holde dig til små mængder, fordi pasta indeholder mange kulhydrater.

 

Må hunde få ris?

Ja, hunde må gerne få ris, men kun hvis de er gennemkogte. Du må ikke servere rå ris til din hund. Hvis din hund har urolig eller sart mave, så kan kogte ris være gode.

 

Må hunde få rugbrød?

Ja og nej. Mange hunde får dårlig mave af rugbrød, men der er dog ingen beviser for, at det er giftigt. Hvis du gerne vil give din hund rugbrød, skal du derfor prøve dig frem med et lille stykke.

 

Må hunde få havregryn?

Ja, hunde må gerne få havregryn. Havregryn er en af de bedste korntyper, som du kan fodre din hund med. Dette skyldes, at det indeholder mange fibre, antioxidanter, mineraler og næringsstoffer.

 

Må hunde få brød?

Ja, hvis din hund ikke har hvedeallergi. Undgå dog at give for meget brød, og hold det derfor til mindre portioner. Brød kan også fede, hvorfor du bør overveje om hunden skal have det, hvis den har tendens til overvægt.

 

Krydderier

Må hunde få kanel?

Ja, hunde må gerne få kanel i små mængder. Hunde kan generelt tåle mad der er let krydret, krydderier kan dog have tendens til at give urolig mave.

 

Må hunde få karry?

Nej, din hund må ikke få karry. Karry er et stærkt krydderi, og det kan derfor forårsage mavesmerter, hvis din hund får det.

 

 

Frugt og grønt

 

Må hunde få kirsebær?

Ja, hunde må gerne få kirsebær, men kun kirsebærkødet. Frugtkødet indeholder store mængder af kalium og vitaminer, som er sunde for din hund. Kernen, stilken og bladende indeholder cyanid, som er giftigt for hunde. Giv derfor kun din hund udstenede kirsebær.

 

Må hunde få grønne bønner?

Ja, hunde må gerne få grønne bønner, men hold dig til bønner du har kogt. Rå grønne bønner indeholder et stof der hedder lektin. Et stof der i større mængder kan forårsage opkast, kvalme, diarré og mavekramper.

 

Må hunde få champignon?

Ja, din hund må gerne få champignon. Sørg dog for, at det er champignon købt ved købmanden, og ikke tilfældige svampe plukket i skoven.

 

Må hunde få æble?

Ja, hunde må gerne spise æble, husk dog at fjerne kernehuset. I kernehuset sidder der små frø, som indeholder cyanogene glykosider, som er giftige for hunde.

 

Må hunde få banan?

Ja, hunde må gerne få banan. Bananer er rige på mineraler og vitaminer, som kan være gode for din hunds sundhed. Bananer indeholder dog også store mængder af sukker, og det må din hund ikke få for meget af. Sørg derfor for kun at give din hund bananer med måde.

 

Må hunde få jordbær?

Ja, hunde må gerne få jordbær. Jordbær kan være en lækker godbid, som din hund med garanti vil elske, samtidig med, at den kan styrke immunforsvaret.

 

Må hunde få vindruer eller rosiner?

Nej, vi anbefaler ikke, at din hund får vindruer eller rosiner. Det er nemlig meget forskelligt om en hund kan tåle vindruer eller ej. Der har været tilfælde, hvor en hund har fået vindruer eller rosiner og herefter har fået det dårligt.

 

Må hunde få vandmelon / melon?

Ja, hunde må gerne få vandmelon og anden melon. Melon kan være en sund godbid, som er anderledes end den hunden får til hverdag. Sørg dog for kun at give det i små portioner, fordi det indeholder meget sukker.

 

Må hunde få gulerødder?

Ja, hunde må gerne få gulerødder. Gulerødder kan være en lækker og sund snack til hunde, som indeholder en masse vitaminer (A, B, B1, B8, C, D og K). Vitaminer, som bidrager til at hunden får et bedre immunforsvar. Gulerødder kan også være med til at styrke og rense gummerne.

 

Må hunde få ærter?

Ja, hunde må gerne få ærter. Det er dog bedst, at du holder dig til friske ærter eller den frosne af slagsen. Dem på dåse er tilsat krydderier og salt, som potentielt ikke er godt for hunden. Derudover, så indeholder ærter puriner som producerer en urinsyre der skal filtreres i nyren. Du må af den grund ikke fodre din hund med for mange ærter.

 

Må hunde få agurk?

Ja, hunde må gerne få agurk. Agurk er en god snack til hunde, fordi de hovedsageligt består af vand, hvilket også gør dem til en god kilde til væske.

 

Må hunde få syltede agurk?

Nej, hunde må ikke få syltede agurk. Dette skyldes at de kan indeholde pesticider.

 

Må hunde få tomater?

Nej, hunde må ikke få tomat. Tomater er giftige for hunde, fordi de indeholder stoffet solanin. Et stof der kan forårsage mave-tarmkatar.

 

Må hunde få ananas?

Ja og nej. Hunde må ikke få ananas på dåse, dette anbefales af FDA, fordi de indeholder unødvendige tilsætningsstoffer. De må dog gerne få frisk ananas, så længe det er i moderate mængder. For store mængder ananas kan føre til diarré og forstoppelse. Fjern kernen og den hårde ydre, hvis du skal give din hund ananas.

Må hunde få kartofler?

Ja, hunde må få kogte kartofler (helst skrallet), men ikke rå kartofler. Kartofler indeholder solanin ligesom tomater, men når dette stof udsættes for varme nedbrydes det, og det gør, at kartofler er uskadelige.

 

Må hunde få peberfrugt?

Ja og nej. Peberfrugter indeholder solanin ligesom tomater og kartofler. Det er dog kun den grønne del af peberfrugten der indeholder det. Derfor vil den røde del oftest være fin at give til hunde.

 

Må hunde få blåbær?

Ja, hunde må gerne få blåbær. Blåbær er sunde, fordi de indeholder antioxidanter og vitaminer, samtidig med de er kalorielette.

 

Må hunde få broccoli?

Ja og nej. I små mængder må hunde gerne få broccoli, men fordi det indeholder stoffet isothiocyanat, så anbefales det ikke. Stoffet kan forårsage forgiftning ved for store mængder.

 

Må hunde få mango?

Ja, hunde må gerne få mango. Mango er spækket med mineraler og gode vitaminer. Mango er dog også fyldt med frugtsukker, og du bør derfor ikke give din hund for meget.

 

Må hunde få majs?

Ja, hunde må gerne få majs, men ikke majskolbe. De kan godt tåle majs, men fordi kolben er svær at fordøje og fordi den har en form der kan sidde fast i spiserør og tarm kan den være farlig.

 

Må hunde få pære?

Ja, hunde må gerne få pære, men i små mængder. Pære kan give mavepine, hvis din hund får for meget af det. Pærer indeholder et højt indhold af A-vitaminer og C-vitaminer, som er godt for din hund. Kernehuset i pæren skal fjernes inden spisning, ligesom æbler, så kan kernerne være giftige.

 

Må hunde få avocado?

Nej, hunde må ikke få avocado. Avocado er sikker at spise for mennesker, men den er giftig for hunde. Avocado indeholder persin, som er et stof der findes i både stenen og frugtkødet. Avocado kan føre til opkast, diarré og hjerterytmeforstyrrelser.

 

Må hunde få blomkål?

Ja, hunde må gerne få blomkål. Blomkål er gode for både mennesker og dyr, fordi det indeholder vitaminer og mineraler. Giv dog helst din hund økologisk blomkål, og sørg for kun at give den det hvide af blomkålen. Ikke økologisk blomkål kan indeholde pesticider, som du skal undgå.

 

Må hunde få appelsin?

Ja, hunde må gerne få appelsin, men i små mængder. Appelsiner indeholder en del sukker og syre, som kan blive for meget for hunden. Appelsiner indeholder dog også en masse gode antioxidanter, C-vitamin og andre sunde næringsstoffer. Sørg for at fjerne frøene fra en appelsin, da de kan være giftige for hunden.

 

Må hunde få mandariner / klementiner?

Ja, hunde må gerne få mandariner eller klementiner. Ligesom med appelsiner skal de dog gives i små mængder og kernerne skal fjernes.

 

Må hunde få asparges?

Ja, hunde må gerne få asparges. Sørg dog for at koge dine asparges, inden du giver dem til din hund, fordi de grønne og rå kan forårsage problemer med fordøjelsen.

 

Må hunde få bønner?

Ja, hunde må gerne få bønner. Undgå dog at give din hund rå bønner, fordi de indeholder lektin, et stof der kan forårsage opkast, mavesmerter og diarré.

 

Må hunde få hvidløg?

Nej, hunde må ikke få hvidløg. Hvidløg er giftige for hunde, fordi de indeholder giftstoffer der kan skade de røde blodceller og føre til blodmangel. En forgiftning af hvidløg vil typisk vise sig ved opkast, høj puls og dårlig mave. Du må hverken give din hund rå eller tilberedte hvidløg, og en forgiftning opleves typisk først et par dage efter indtagelse.

 

Må hunde få løg?

Nej, hunde må ikke få løg. Ligesom hvidløg, så er løg giftige for hunde. De indeholder de samme giftstoffer, som kan skade de røde blodceller og føre til blodmangel. En forgiftning af løg kan typisk først ses et par dage efter indtagelse, og den kan komme af rå såvel som tilberedte løg. Forgiftningen viser sig ved opkast, høj puls og dårlig mave.

 

Må hunde få kiwi?

Ja, hunde må gerne få kiwi, så længe de er skrællet. Undgå store mængder fordi kernerne kan være svære at fordøje.

 

Må hunde få ingefær?

Ja, hunde må gerne få ingefær, men i små mængder. Ingefær er antiflammatorisk og kan derfor have en lindrende effekt på opkast, kvalme, oppustet mave og gigt.

 

Må hunde få græskar?

Ja, hunde må gerne få græskar. Græskar indeholder gode vitaminer som A, B og E-vitamin. Derudover indeholder de kalium og har en masse fibre, som kan afhjælpe dårlig mave.

 

Må hunde få granatæble?

Ja og nej. Hunde kan som udgangspunkt godt tåle granatæble, men det kan føre til dårlig mave, hvis de får for mange kerner.

 

Må hunde få hindbær?

Ja, hunde må få hindbær i små mængder. De indeholder et stof der hedder xylitol, et naturligt sødestof, som kan være giftigt for hunde i store mængder. Dog indeholder de også gode vitaminer, antioxidanter, kalium og masser af vand.

 

Må hunde få spinat?

Ja, hunde må gerne få spinat, i små mængder. Spinat har mange gode ting som vitaminer, antioxidanter, jern og fibre. Spinat indeholder dog også oxalsyre, som ikke er godt for din hund, fordi det kan påvirke nyren og evnen til at optage calcium.

 

Må hunde få kastanjer?

Nej, hunde må ikke få kastanjer. Kastanjer indeholder glycosidet aseculin, som er giftigt for hunde. Kastanjer kan derfor forgifte hunde, men symptomerne viser sig typisk først efter et par dage. Hvis du ser symptomer skal du kontakte dyrlægen.

 

Må hunde få vandmelon skrald?

Nej, hunde må ikke få skraldet fra en vandmelon. Hunden må gerne spise frugtkødet fra en vandmelon, men skraldet kan give diarre og opkast.

 

Må hunde få rosenkål?

Ja, hunde må gerne få rosenkål, i små mængder. Rosenkål kan forårsage luft i maven hos hunde, ligesom det kan ved mennesker. Det indeholder dog også en masse gode antioxidanter og næringsstoffer.

 

Må hund spise mælkebøtter?

Nej, hunde må ikke spise mælkebøtter. Vi anbefaler ikke, at du lader din hund spise mælkebøtter, fordi det kan føre til dårlig mave.

 

Må hunde få fersken?

Ja, hunde må gerne få fersken, men kun frugtkødet. Kernen er giftig og det ydre lag kan fremprovokere allergener. Frugtkødet indeholder en masse gode vitaminer, næringsstoffer og antioxidanter, som kan være gode for din hunds helbred.

 

Må hunde få selleri?

Ja, hunde må gerne få selleri. Selleri er godt for hunden, fordi det indeholder A, B og C-vitamin. Derudover så kan selleri afhjælpe dårlig ånde og styrke din hunds hjerte.

 

Må hund få citron?

Ja og nej. Citroner indeholder et stof der hedder psoralen, som kan være farligt i store mængder. Hold dig derfor til små mængder, hvis din hund gerne vil have citron.

 

Må hunde få persille?

Ja, hunde må gerne få persille.

 

Må hunde få radiser?

Ja og nej. Hunde kan godt tåle radiser, men de kan give luft i maven og give en brændende fornemmelse i mund og hals. Vi anbefaler det derfor ikke.

 

Må hunde få dadler?

Ja, hunde må gerne få dadler. Hold det dog i moderate mængder, som med alt andet.

 

Må hunde få søde kartofler?

Ja og nej. Hunde må ikke spise rå søde kartofler, men er de kogte, så må hunde gerne få dem. Ligesom almindelige kartofler, så indeholder de et stof der hedder solanin, som er giftigt for hunde. Koges kartoflerne, så nedbrydes stoffet, og de er derfor sikre at spise. Skræl også gerne kartoflen, inden du koger dem, skrællet indeholder de primære mængder af solanin.

 

Må hunde få kikærter?

Ja, hunde må gerne få kikærter. Kikærter er en god spise, som indeholder store dele af protein og fibre. Hold det dog til moderate mængder, da store mængder af fibre kan forårsage dårlig mave.

 

Mejeriprodukter 

Må hunde få mælk?

Ja og nej. Hvalpe må gerne få mælk, fordi de producerer laktase imens de dier. Laktase er enzymet der nedbryder laktose. Produktionen af laktase falder efter hunden stopper med at få modermælk. De fleste voksne hunde er derfor laktoseintolerante, men hvis du ved din hund kan tåle det, så kan du godt give små mængder af mælk.

 

Må hunde få ost?

Ja og nej. Nogle hunde kan tåle laktose, og må derfor gerne få små mængder af ost. De fleste hunde er laktoseintolerante og kan derfor ikke tåle ost. Er din hund laktoseintolerant, så kan ost give dårlig mave og mavesmerter, og du må derfor ikke give den ost.

 

Må hunde få A38?

Ja og nej. Hvis din hund er laktoseintolerant, så må den ikke. Er din hund ikke laktoseintolerant, så må du give den små mængder af A38.

 

Må hunde få yoghurt?

Ja og nej. Hvis din hund ikke er laktoseintolerant, så må du gerne give den små mængder. Er din hund laktoseintolerant, så må du ikke. Det kan give dårlig mave og mavesmerter.

 

Må hunde få koldskål?

Ja og nej. Hvis din hund ikke er laktoseintolerant, så må du gerne give den små mængder af koldskål. Er din hund laktoseintolerant, så kan det give dårlig mave, diarré og mavesmerter.

 

Må hunde få flødeskum / fløde?

Ja og nej. Hvis din hund er laktoseintolerant, så må den ikke få flødeskum eller fløde. De fleste hunde er intolerante overfor laktose. Ved du at din hund ikke er laktoseintolerant, så må den gerne få små mængder.

 

Må hunde få skyr?

Ja og nej. Hvis din hund ikke er laktoseintolerant, så må den gerne få skyr i små mængder. Er din hund laktoseintolerant, så må den ikke få skyr.

 

Må hunde få persillesovs?

Nej, vi anbefaler ikke, at du giver din hund persillesovs. 

Drikkevarer

Må hunde få cola?

Nej, hunde må ikke få cola. Cola indeholder koffein som er skadeligt for hunden. Koffein kan forårsage opkast, hjerteproblemer, muskelsitren og rastløshed.

 

Må hunde få kaffe?

Nej, hunde må ikke få kaffe. Kaffe indeholder store mængder af koffein, som kan være skadelige for hunden. Koffein kan forårsage hjerteproblemer, muskelsitren, opkast og rastløshed.

 

Må hunde få te?

Nej, hunde må ikke få te. Det meste te indeholder koffein, som er skadeligt for hunden. Det påvirker centralnervesystemet og kan forårsage muskelsitren, opkast, hjerteproblemer og rastløshed.

 

Må hunde få isterninger?

Ja, hunde må gerne få isterninger. Isterninger kan især være gode på en varm sommerdag, fordi det kan hjælpe hunden med at køle ned. Sørg dog for at holde øje med din hund, hvis du giver den isterninger, så den ikke bliver kvalt i dem.

 

Nødder

Må hunde få nødder?

Nej, hunde må ikke få nødder. Nødder kan være meget giftige for hunde, og små mængder kan forårsage farlige konsekvenser. Symptomerne fra en forgiftning af nødder kan være kvalme, feber og diarré. Nødder som macadamianødder er de farligste af dem alle og kan forårsage livsfarlige konsekvenser.

 

Må hunde få peanutbutter og peanuts?

Ja, din hund må gerne få peanutbutter og peanuts, hvis den ikke har allergi. Sørg dog for at give det i moderate mængder, da det kan give problemer med fordøjelsen.

 

Må hunde få mandler?

Nej, hunde må ikke få mandler. Mandler indeholder fosfor som kan give din hund blæresten. 

Slik, snacks og søde sager

Må hunde få popcorn?

Ja og nej. Popcorn til mennesker som indeholder store mængder salt, olie og fedt må hunde ikke få. Er det derimod ren popcorn, så må hunde gerne få dem.

 

Må hunde få sodavandsis?

Nej, vi anbefaler ikke at din hund får sodavandsis. Dette skyldes at is indeholder store mængder af sukker, som ikke er godt for hunden og kan give maveproblemer.

 

Må hunde få is?

Nej, vi anbefaler ikke at give din hund is. Nogle is indeholder laktose, og de fleste hunde er laktoseintolerante. Derudover så kan de store sukkermængder forårsage dårlig mave.

 

Må hunde få lakrids?

Nej, hunde må ikke få lakrids. Hunde er ikke i stand til at fordøje lakrids ordentligt og kan derfor få diarré, opkast eller andre mave-tarmproblemer.

 

Må hunde få æbleskiver?

Ja og nej. Hunde kan godt tåle æbleskiver, men som så meget andet, så indeholder æbleskiver meget sukker, og det anbefaler vi ikke at din hund får.

 

Må hunde få chokolade?

Nej, hunde må ikke få chokolade. Chokolade er giftigt for hunde og selv et lille stykke kan derfor forårsage alvorlige følger som diarré, opkast, nervøsitet m.m.

 

Må hunde få chips?

Nej, hunde må ikke få chips. Chips kan forårsage diarré grundet de store mængder tilsætningsstoffer og salt.

 

Må hunde få Sun Lolly?

Nej, vi anbefaler ikke, at hunde får Sun Lolly. Sun Lolly indeholder store mængder sukker, som kan give problemer med maven.

 

Må hunde få pebernødder?

Nej, hunde må ikke få pebernødder. I værste tilfælde kan hunde få betændelse eller nyreskade af pebernødder.

 

Må hunde få vingummi?

Nej, hunde må ikke få vingummi. Vingummi indeholder for meget sukker og stoffet xylitol, som næsten alt andet slik. Xylitol vil sænke hundens blodsokkerniveau og derved give dårlig mave og potentielt skade tænderne.

 

Må hunde få risengrød?

Ja og nej. Det afhænger af om din hund kan tåle laktose. Er din hund ikke laktoseintolerant, så må din hund gerne få risengrød i små mængder.

 

Må hunde få brunkager?

Ja og nej. Brunkager indeholder ingen gode næringsstoffer til en hund, men som udgangspunkt heller ikke noget skadeligt. De kan dog indeholde store mængder af sukker, som kan slå maven ud og føre til overvægt.

 

Må hunde få honning?

Ja, hunde må gerne få honning. Honning indeholder mange gode ting, som kan gavne din hund, men det indeholder også store mængder af sukker. Sørg derfor kun for at give din hund honning i moderate mængder.

 

Tilskud og smertestillende

Må hunde få menneske vitaminer?

Nej, hunde må ikke få vitaminer til mennesker. Skal din hund have tilskud, så giv den kun tilskud lavet til hunde.

 

Må hunde få olivenolie?

Ja, hunde må gerne få olivenolie, mængden afhænger dog af hundens størrelse. Rådfør dig derfor med din dyrlæge, hvis du skal give din hund olivenolie.

 

Må hunde få Panodil?

NEJ, hunde må absolut ikke få Panodil. Panodil kan give leverskader og give en akut forgiftning. En enkelt pille kan være nok til at fremkalde en forgiftning som gør at hunden dør.

 

Kan hunde tåle ibuprofen?

NEJ, hunde kan ikke tåle ibuprofen. Ibuprofen kan ved små mængder fremkalde en forgiftning, som kan slå hunden ihjel. Ved de fleste tilfælde ses forgiftningen dog ved opkast, kvalme, diarre eller bugsmerter, hvor man kan nå at tage til dyrlægen.
 

Må hunde få fiskeolie piller?

Ja, hunde må gerne få fiskeolie piller, men sørg for at give den fiskeolie, som er lavet til hunde. Se vores udvalg af lakseolie her.

Andre blogindlæg