Hvor længe kan en hund holde sig?

I Tottelands blog 0 kommentar

Der kan være situationer, hvor hunden er nødt til at holde sig, hvis du f.eks. ikke er kommet hjem endnu, eller hvis du ganske enkelt ikke har opdaget, at din firbenede ven har en blære, som trænger til at blive tømt. Ligesom mennesker, så er det ikke rart for hunde at skulle holde sig for længe, og derfor kan man godt komme ud for spørgsmålet om hvor lang tid en hund kan holde sig.

Så hvor længe kan en hund holde sig?

Det varierer meget på baggrund af den individuelle hund, hvor gammel den er, og om den har det godt. En almindelig, sund hund burde kunne holde sig i omkring 8 timer, hvilket er praktisk, når du er på arbejde og lignende. Det er naturligvis ikke noget, du bør presse for meget, for du bør ikke lade hunden vente længere end højst nødvendigt, hvis den er tissetrængende. Men det kan alligevel være rart at vide, at du ikke behøver at være bange for, at der sker et uheld mens du ikke er hjemme.

Det er vigtigt at bemærke, at der i dette tilfælde er tale om en voksen hund, og at den føler sig sikker og tryg i hjemmet. Der kan nemlig være mange forskellige ting som spiller ind og som kan påvirke hundens mulighed for at holde sig, hvis det er nødvendigt.

Ældre hunde kan have problemer

Det er ikke unormalt for en gammel hund, at den kan have svært ved at holde sig særlig længe. Du vil ofte opleve, at disse hunde har behov for at komme ud lidt oftere end den tidligere har gjort, og det er noget, som er helt normalt – du behøver derfor ikke være bekymret, hvis det er en smule oftere end I er vant til. Det er faktisk ikke unikt for hunde, og det er også noget, man ser ved mennesker.

Har du mistanke om, at din hund skal tisse lidt mere end den burde, eller har den med alderen fået problemer med at holde sig i det hele taget, så kan der godt være sygdom til årsag for dette. Du kan derfor med fordel kontakte dyrlægen for at være sikker på, at din firbenede ven er sund og rask. Hvis hunden har problemer med at holde sig og oplever uheld, så kan vi anbefale dig at anskaffe et tisseunderlag til hunden. Det er ikke en erstatning for gåturene, men det kan være med til at undgå de uheld, man ikke kan nå at stoppe ellers.

Hvalpen har ikke lært det endnu

Det kan også være svært for en hvalp at holde sig. De skal tisse oftere end voksne hunde, og de har ikke altid helt udviklet kontrollen over deres kroppe, og derfor kan det være smart at komme ud med hvalpen lidt oftere. Det er nemlig vigtigt, at den lærer at gøre tingene korrekt fra en tidlig alder.

Du vil dog opleve, at der med en hvalp godt kan være lidt flere uheld end med voksne hunde, og det vil være svært at undgå, at den kommer til at tisse på gulvet derhjemme. Det er vigtigt, at du ved, at det ikke er noget, den gør med vilje, og du skal derfor ikke straffe den – du skal i stedet belønne den for at tisse udenfor, fordi den har nemmere ved at lære det på denne måde.

For hvalpe sker det også af og til, at de kommer til at tisse indenfor om natten. Vi har skrevet en artikel om hvornår hvalpen bliver renlig om natten, hvor vi går mere i dybden med dette.

Bør man give hunden mindre vand, når man ikke er hjemme?

Vi vil aldrig anbefale dig at give hunden mindre vand end den har brug for. Når du tager på arbejde og er væk hele dagen, så har hunden ingen mulighed for at få mere vand, hvis den skulle drikke det, der er i skålen – og hvis der ikke er nok til, at hunden kan få stillet sin tørst, så kan det faktisk godt blive et større problem. Det er nemlig vigtigt, at din hund har adgang til vand, så den ikke bliver dehydreret, da dette kan lede til mange problemer i fremtiden.

Hvis din hund ikke kan holde sig, mens du er væk, så bør du i stedet undersøge muligheden for, om nogen kan lufte den i løbet af dagen – men det kan også skyldes, at den er stresset eller lignende, og derfor bør du sørge for, at den har et sikkert og trygt sted at opholde sig, såsom en af de lækre hundehuler.

Andre blogindlæg