Hvor langt må en hvalp gå?

I Tottelands blog 0 kommentar

Det kan være svært at ramme den helt perfekte rute til din gåtur med hunden – for der skal jo gerne være et sted, hunden kan komme af med sin afføring, men der skal også være nogle spændende ting, hunden kan undersøge undervejs – for verden udenfor er jo enormt spændende for hvalpen. Og så skal ruten selvfølgelig også have den helt rette længde.

Men særligt med hvalpe kan den sidste del godt være lidt svær; for hvalpen er jo endnu ikke vant til at gå lange ture, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvor langt den bør gå. Vi har derfor undersøgt sagen, så vi kan give dig det egentlige svar på, hvor langt din hvalp må gå under sin udvikling.

Hvor langt må en hvalp gå?

Der er stor forskel på, hvor langt hvalpe i forskellige aldre må gå. Det afhænger naturligvis også lidt af både racen og den individuelle hund, men man kan generelt følge en ret god oversigt ud fra alderen. Det er dog vigtigt, at du holder øje med hvalpen undervejs for at være sikker på, at den ikke bliver alt for træt.

De første gåture

De første gåture, som typisk starter omkring 8 uger, vil være ret korte. Hvalpen har sjældent godt af at være ude at gå tur i mere end et kvarter i denne alder, og selv det kan godt være i den høje ende for nogle hvalpe. Du skal også forberede dig på, at meget af denne gåtur vil gå med at stå stille; den lille hvalp har jo pludselig fået så mange flere ting, den kan udforske og undersøge, og den vil med garanti gerne rundt og snuse til alt. I starten er det en ekstra god ide at lade den gøre dette, så den kan vænne sig til mange af de nye sanseindtryk, den kommer til at opleve.

Det er også sundt for hvalpen at få disse små stop under gåturen, så den ikke bliver overbelastet af at gå for meget – så hvis den stopper op for at snuse til ting, så kan det både skyldes nysgerrighed, men også at den måske lige trænger til en pause.

Hvor langt må man min hvalp gå når den bliver ældre?

I takt med at den bliver ældre, kan hvalpen begynde at gå længere ture. Man siger typisk, at fra en alder på 3 måneder (eller 12 uger), vil den begynde at kunne gå længere ture. Her begynder det i højere grad at handle om den individuelle hund, og det er derfor vigtigt, at du er ekstra opmærksom de første mange gåture for at sikre, at hunden ikke bliver for træt undervejs – husk på, at det stadig er en hvalp.

Du bør også sørge for, at hvalpen ikke skal gå steder, hvor der er trapper, da det kan blive farligt. Du kan læse mere om dette i vores artikel om hvornår hvalpen må gå på trapper.

Når du begynder at gå længere ture, så kan det være en god ide at gå den normale tur, men bare gradvist at forlænge den. Det vil nemlig hjælpe med at få hunden til at føle sig tryggere, fordi der er tale om de vante rammer. Når I rammer det sted, hvor I normalt går hjem, så kan du godt opleve, at hunden vil forsætte den vej, den plejer – men her må du så bare lede den videre på den nye rute.

På den anden side, så kan det også være en god ide at prøve en ny rute af og til. Det kan nemlig give hunden nogle nye og spændende områder, den kan udforske, og det kan være en god oplevelse. Du skal bare sikre dig, at hunden er tryg ved de nye områder.

Hvor langt må man gå med sin hvalp om vinteren?

Når vejret bliver koldt, så kan det godt blive lidt ubehageligt for hunden. Her skal du derfor sikre dig, at den ikke fryser, når du går tur med den, da det jo kan resultere i, at den bliver syg eller bare får en dårlig oplevelse. Du kan i mange tilfælde hjælpe den med et varmt hundedækken, som gør turen bedre.

Husk udstyret til gåturen

Når I skal på gåtur, så er det vigtigt, at udstyret er i orden. Derfor anbefaler vi, at du får fat i en god hundesnor, som giver den rette sikkerhed – og du kan med fordel montere et hundelys ved hunden, hvis I går ture om aftenen også.

 

Andre blogindlæg