Hvordan renser man hundens ører?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hunde kan sommetider komme i en situation, hvor de får noget i øret, som gør, at man er nødsaget til at rense dem. Dette er dog også det eneste tidspunkt, hvor man bør rense hundens ører. Renser man en hunds ører, uden den har synligt ørevoks eller snavs, så kan det forstyrre ørets balance og skabe andre problemer.

Har din hund snavs, synligt ørevoks eller noget tredje som gør, at du er nødsaget til at rense dens ører, så kan du her lære hvordan. 

Sådan renser du din hunds ører

For at rense hundens øre, så skal du tage en vatrondel eller en fingertut. Vi anbefaler ikke, at du bruger helt almindeligt vat, da det kan efterlade stumper af vat i øret på hunden.

Med vat:

Har du ikke en fingertut, så kan du bruge en vatrondel. Her skal du fugte rondellen med ørerens eller en saltvandsopløsning. Du skal kun rense øret i det omfang du kan nå med vattet, du må ikke gå længere ind i øret, og du må ALDRIG brug en vatpind.

Med en fingertut:

Dryp en smule ørerens i øret på hunden og masser det herefter blidt ind i øret. Sørg for ikke at stikke fingeren ind i øret, ligesom du ikke må stikke en vatpind derind. Når du har masseret ørerensen godt ind i øret, så lader du blot hunden ryste sig kraftigt efterfølgende. Så fjernes skidt og bakterier helt automatisk.

Find vores udvalg af ørerens her og vores udvalg af fingertutter her.

Andre blogindlæg