Der kan være flere forskellige årsager til, at din hund ryster. De mest hyppige årsager er enten, at den fryser, at den er syg, at den er stresset, eller ganske enkelt bare, at den er gammel. Det handler om at sørge for, at hunden har det godt, og derfor er det vigtigt at løse disse problemer, hvis du kan. Vi ser herunder nærmere på nogle af de ting, som kan være skyld i, at hunden ryster.
Fryser hunden?
En af de større årsager til, at hunden ryster, kan ganske enkelt være, at den fryser – det gør vi jo også selv, når det er koldt. Det kan i særdeleshed være årsagen til at små hunde ryster, da de ofte har nemmere ved at fryse.
Fryser din hund, så er det vigtigt, at du gør noget for at løse problemet. Hvis det sker derhjemme, så kan du overveje, om det er muligt at hæve temperaturen i hjemmet et par grader. Det er specielt i vintermånederne, at man oplever dette, da det jo bliver koldt udenfor. Hvis ikke det er muligt, så kan du også overveje en hundetrøje, som er lækker for hunden at have på indenfor.
Fryser hunden, når I er udenfor, så anbefaler vi, at du anskaffer en hundejakke eller et hundedækken, så hunden kan holde varmen, når I går tur. Hvis det er alt for koldt udenfor, så vil hunden nemlig helst ikke udenfor, og det kan enten resultere i, at det bliver ubehageligt for hunden eller at den ender med at tisse indenfor.
Stress
Det kan være, at din hund ryster på grund af stress. Det handler om at finde ud af, hvad der ligger til årsag for hundens stress; hvis det er noget i hjemmet, som stresser hunden, så bør du fjerne det, så hunden kan slappe af. Det kan også hjælpe af give hunden et trygt sted at opholde sig, når den har behov for at komme lidt på afstand. En hyggelig hundehule eller et sikkert og trygt hundebur er nogle af de bedste løsninger, da mange hunde søger mod disse, når de har brug for en pause.
Sygdom
Sygdom kan også være årsagen til at din hund ryster. Hvis du oplever, at din hund både ryster og trækker vejret hurtigt, så er der en stor sandsynlighed for, at der ligger sygdom bag. Hvis det er noget, som ikke går over efter kort tid, eller hvis det er noget som vender tilbage, så anbefaler vi kraftigt, at du opsøger dyrlægen.
Sygdom vil formentligt også være årsagen, hvis du oplever, at din hund kaster op og ryster. Vi har skrevet en artikel, som går mere i dybden med, hvad man skal gøre, når hunden kaster op, som du med fordel kan læse i disse situationer. Du skal også være opmærksom på, hvordan hunden ryster. Hvis din hund ryster på hovedet eller din hund ryster på bagbenene, så kan det nemlig være med til at spore dig ind på, hvad årsagen er – og det er noget, du skal oplyse dyrlægen om.
Nogle af de typiske sygdomme, som får hunden til at ryste, inkluderer blandt andet nyresvigt, hjerteproblemer og flere forskellige nervesygdome – men der kan også være tale om mindre farlige sygdomme. Det er dog vigtigt, at du konsulterer dyrlægen for at sikre, at din hund får det bedre.
En gammel hund ryster
Hvis en gammel hund ryster, så behøver det ikke nødvendigvis være et problem. Det er nemlig ikke unormalt, at ældre hunde begynder at ryste på grund af alderdom, og det behøver ikke betyde, at der er noget galt. Hvis en ældre hund ikke umiddelbart udviser andre tegn på sygdom, så bør der derfor ikke være noget at bekymre sig om.