Hvornår kan en hvalp være alene hjemme?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hunde er sociale dyr, og vi elsker dem, som var de vores børn. Men det betyder ikke, at man kan have dem med over alt. Derfor er man som ejer nødsaget til at lade sin hvalp være alene i ny og næ. Men hvornår kan en hvalp være alene hjemme? Det vil vi dykke ned i, i denne artikel.

Der er ikke en konkret alder, som kan sættes på, hvornår en hvalp kan være alene hjemme. Der er mange faktorer, der spiller ind, når det handler om netop dette emne. Derfor er det vigtigt at vurdere det selv og træne det løbende med ens hvalp, så den kan lære det.

Du kan begynde at træne at den er alene, når den er 8 – 9 uger. Mange af os får dog hvalpen når den er 8 uger, og her bør du vente til den har vænnet sig til omgivelserne, og føler sig tryg i sit nye hjem. Giv det derfor mindst en uge, inden du begynder at træne det.

Kan en hvalp være alene hjemme i 8 timer?

Hvorvidt en hvalp kan være alene hjemme i 8 timer, det afhænger af flere faktorer. Heriblandt om du har trænet med hvalpen, at den er alene hjemme, om du har sikret at den har mad og drikke til når du ikke er hjemme, og om den føler sig tryg i hjemmet.

Det er vigtigt, at man ikke bare lader sin hvalp være alene i 8 timer, inden man har trænet det med den. Hvis man gør dette, så skaber det utrygge rammer for hvalpen, og den ved ikke hvordan den skal opføre sig, når den er alene. Det kan resultere i ødelagte møbler, tis på gulvet og lignende ting.

Læs her, hvordan du opdrager din hvalp.

Hvis du har trænet det med din hvalp, og du lige så stille har trappet op med, hvor længe den har været alene ad gangen, så kan du, hvis du selv vurderer det, godt lade den være alene i 8 timer. Det giver dig mulighed for, at du kan tage på arbejde.

Vurderer du, at din hvalp ikke kan klare det, så er det vigtigt at alliere sig med venner, familie eller måske en hundelufter, som kan assistere. På den måde kan du sikre, at din hvalp får tisset af og ikke får et uheld, fordi den ikke kan holde sig.

Kan en hvalp være alene hjemme i bur?

Der er meget delte meninger om, hvorvidt man kan lade sin hund være alene hjemme i et bur. Nogen vil anbefale det, fordi det giver hunden et mindre område den skal overvåge, hvor andre vil tale meget imod det.

Hvis du meget gerne vil sætte din hund i bur, når den skal være alene hjemme, så skal det trænes med den. Du skal sikre, at buret er stort nok til, at hvalpen har rigeligt med plads. Derudover så skal du sikre, at den føler sig tryg i buret. Det kan du træne ved at sætte den i bur på soveværelset når I skal sove, eller lignende scenarier, så den ikke forbinder det med noget skidt.

Det kan være en idé at investere i en hundegård, da hunden vil få mere plads, og derved bedre kunne bevæge sig rundt, hvis du gerne vil have den mere indrammet, når du ikke er hjemme.

Donutseng m. tag

Donutseng m. tag

299,00 krFra 224,25 kr

Hvor længe kan en hvalp være alene hjemme?

Et spørgsmål, som de fleste hundeejere står overfor. Men det er ikke et spørgsmål der bare kan sættes en tid på. Det afhænger af mange faktorer, f.eks. hvor gammel hvalpen er og om den er trænet til at være alene.

Som udgangspunkt, så kan en hvalp ikke være alene. Det kan den først, når man er begyndt at træne det med den. Hvis man bare forlader sin hvalp, uden at have trænet det med den, så kan den potentielt få separationsangst, tisse over det hele, bide ting i stykker og lignende. Det er derfor vigtigt, at det bliver trænet.

Hvor længe den så kan være alene, når man træner det, det er meget forskelligt fra hund til hund. Hvalpe skal dog tisse mange gange om dagen, ligesom de også skal fodres flere gange om dagen. Dette kan derfor være en udfordring, hvis man ønsker at være væk fra den længe.

Læs her, hvordan du træner din hund til at være alene hjemme.

Kan en hvalp være alene med en voksen hund?

Hvis en hvalp alene hjemme med voksen hund skal være en realitet, så kræver det nogle forholdsregler til en start. Først og fremmest, så skal hvalpen og den voksne hund kende hinanden, de skal altså socialiseres og lære hinanden at kende. Det går ikke bare at sætte dem sammen, og så tro, at de kan være alene hjemme.

Derudover, så skal en hvalp stadig trænes til at være alene hjemme, selvom der er en voksen hund til stede. Den voksne hund kan desværre ikke overtage træningen af hvalpen, selvom det kunne være rart.

Sørg derfor for at socialisere de to hunde, at træne hvalpen til at være alene hjemme, og sørg for at lade dem være alene sammen i korte perioder, før de får lov til at være det længere tid.

Når alt dette er på plads, og de to er blevet gode venner, så kan det dog være positivt, at de kan være alene sammen. På den måde, så har de noget at give sig til, når man ikke er hjemme, og det kan være godt for hunden, så den ikke føler sig ensom eller får separationsangst.

Andre blogindlæg