Kan en hund få corona?

I Tottelands blog 0 kommentar

Vi må nok erkende, at corona-virussen er kommet for at blive, og at den potentielt kan blive en sygdom, som vender tilbage i perioder på samme måde som influenza og lignende sygdomme. Derfor er det godt at vide mere om hvordan denne sygdom påvirker hunde – og om det overhovedet er noget, som hunden kan blive udsat for i det hele taget.

Kan hunde få corona, og hvordan påvirker det hunden?

Ja, hunde kan faktisk godt få corona. Der er flere forskellige kæledyr, som kan blive smittet med corona-virus, og det inkluderer blandt andet hunde og katte. Det er naturligvis ikke godt, hvis hunden bliver smittet med corona – men det er heldigvis ikke så farligt, som det kan være for nogle mennesker. Du bør derfor ikke gå i panik, hvis det sker, og du kan roligt fokusere på at hjælpe hunden med at få det bedre.

Du vil typisk opleve ret milde symptomer hos hunden, som typisk består af nysen og mild åndenød når den leger.

Du kan i værste fald opleve, at der er nogle sværere symptomer eller længerevarende problemer efterfølgende. I disse tilfælde bør du tage kontakt til dyrlægen.

Hvad gør man, hvis en hund får corona?

Hvis hunden får corona, så handler det om at sørge for, at den har det behageligt og at den kan blive frisk hurtigst muligt. Og der er heldigvis tale om en ret simpel behandling.

Det, du skal gøre, er faktisk bare den normale behandling, ved lignende sygdomme. Du skal sørge for, at hunden får rigeligt med ro til at hvile sig, og at den får væske nok. Det er derfor vigtigt, at du og andre i hjemmet lader den hvile sig og kun leger med den, hvis den henvender sig eller virker frisk nok til det – det er vigtigt, hvis der er børn i huset, at de forstår dette. Det er også en god ide at sikre, at hunden har et komfortabelt sted at ligge, såsom en blød hundeseng, eller måske en af de særlige donutsenge, som giver god støtte til den hvilende hund.

Du behøver ikke få hunden testet for corona, men du har faktisk pligt til at melde det til dyrlægen. Hvis dyrlægen vurderer, at der er behov for det, så skal hunden testes, men i de fleste tilfælde vil dette ikke være nødvendigt, og du kan derfor nøjes med at behandle hundens sygdom som nævnt ovenfor.

Hvis hunden virker til at have ondt i kroppen eller leddene på grund af sygdommen, så bør du overveje medicin mod smerter og eventuelt anti-inflammatorisk medicin.

Kan hunde med corona smitte?

Du skal ikke være bange for, at hunden smitter.

Forskere og myndigheder har meldt ud, at kæledyr med corona ikke har nogen egentlig betydning ift. smitte, og du skal derfor ikke være bange for, at din hund smitter dig eller andre med corona. Du kan med fordel vælge at være lidt ekstra påpasselig ift. hygiejnen omkring hunden, men ellers er der ikke noget, som skal gøres.

Din hund kan godt risikere at smitte andre hunde med corona, hvilket kan ske i forbindelse med fysisk kontakt. Hunde har en tendens til at slikke på hinanden, og derfor anbefales det, at din hund ikke er sammen med andre hunde, når den er syg med corona.

Andre blogindlæg