Klip hundens negle selv

I Tottelands blog 0 kommentar

Hundens negle, som nogle også kalder kløer, vokser ligesom vores. Normalt vil hunden slide på dem i sin aktive livsstil, og det vil i mange tilfælde holde dem ved lige – men du vil alligevel komme ud for, at du er nødt til at klippe dem en gang imellem. Det er dog heldigvis noget, du kan gøre derhjemme i trygge rammer.

Det er en smart og praktisk løsning, som også sparer dig mange penge i forhold til at få det gjort ved en salon. Men hvordan klipper man negle på en hund, og hvilket udstyr kræver det? Det ser vi nærmere på her.

Hvad skal man bruge?

Det er faktisk en ganske simpel omgang at klippe negle på hunden, så længe man har det rette redskab, ligesom når du selv trimmer hunden – og der er flere måder, dette kan gøres på.

Den mest almindelige løsning vil være en neglesaks til hund, som er designet til specifikt at klippe denne type negle. De er lavet til at skære perfekt gennem neglen uden at det gør ondt på hunden, og uden at du er nødt til at bruge mange kræfter for at gøre det.

Saksen er skarpere og stærkere end en neglesaks til mennesker, og det er netop af denne grund, at de let kan klippe hundens negle. Du må aldrig bruge en saks til menneskenegle på hundens negle, da det ikke vil være effektivt, og kan gøre ondt på hunden.

En neglesliber er et godt alternativ

Nogle foretrækker ikke at bruge en neglesaks, men i stedet en af de praktiske neglefile. Disse er særligt gode til hunde, som ikke kan lide at få klippet negle, da det har en helt anden følelse. Det kan derfor være en god løsning, hvis du har svært ved at få hunden til at samarbejde, når den ser neglesaksen.

Neglefilen kan også være praktisk, hvis du er bange for at klippe for langt ned. Neglefilen er nemlig lidt langsommere, og den er derfor for nogle nemmere at kontrollere.

Sådan klipper du negle på din hund

Det handler om at klippe det rette sted, men det er faktisk ikke så svært. Fremgangsmåden er således:

  • Hold godt fast i hundens pote. På den måde sikrer du dig, at den ikke pludselig bevæger sig, så du klipper skævt.
  • Kig på hundens negl; du bør kunne se, at den skifter farve og tykkelse; det vil være der, hvor selve neglekødet sidder, og der er blodkar og nerver. Dette ønsker du ikke at klippe i.
  • Klip ca. 2-3 mm længere ud end der hvor neglekødet starter. På den måde sikrer du dig, at du ikke kommer til at klippe et sted, hvor det gør ondt på hunden.
  • Klip altid oppefra og ned. Det er en god ide at prøve at klippe lige i stedet for skævt, men det kan godt være svært de første par gange.

Klip ikke for langt

Det er generelt bedre, hvis du kommer til at klippe for kort end for langt – for det andet kan gøre ondt på hunden. Skulle det dog ske, at du kommer til at klippe for langt, så skal du ikke gå i panik. Det gør ondt på hunden, men det giver ikke langvarig skade, hvis det blot er nogle milimeter. Du bør dog altid tage dig god tid til at identificere det rette sted at klippe før du går i gang, så du er sikker på, at der ikke sker noget.

Hundens negl bløder – hvad gør jeg?

Der kan være et par årsager til, at hundens negle bløder. Er det sket i forbindelse med negleklipningen, så er det sandsynligvis fordi du har klippet for langt. Her bør du berolige hunden, og eventuelt komme det smarte klip-stop på; det stopper blødningen ret hurtigt, og det har ingen sviende effekt for hunden.

Er det ikke sket i forbindelse med klipningen, så kan det ske, at den har knækket neglen på anden vis. Vi anbefaler stadig, at du bruger klip-stop eller lignende, men det kan være en god ide at finde ud af, hvorfor det er sket. Du bør også undersøge, hvor langt oppe neglen er skadet, og hvis det er meget langt, så kan du overveje at kontakte dyrlægen for en sikkerheds skyld, så der ikke går infektion i det.

Flækket negl på hund, er det et problem?

Er der tale om en flækket negl eller lignende, så kan det faktisk være et stort problem, og vi anbefaler, at du straks opsøger dyrlægen. Det kan nemlig godt lede til problemer senere hen, såvel som en masse ubehag for hunden.

Min hund vil ikke have klippet negle

For nogle hunde kan det godt være meget ubehageligt at få klippet negle, men det er noget, som skal gøres. Du kan derfor prøve dig frem med bestikkelse i form af lækre godbidder, men hvis det ikke virker, så kan du også prøve med en elektrisk neglefil, som vi beskriver længere oppe i artiklen.

Den elektriske neglefil kan nemlig hjælpe ved mange af de situationer, hvor hunden synes det er ubehageligt at få klippet negle.

Nu hvor du er i gang med hundeplejen, så synes vi lige, at du skal læse op på hundens tandpleje også – på den måde kan du få den sundeste og gladeste hund!

Andre blogindlæg