Sådan renser du hundens poter

I Tottelands blog 0 kommentar

Det er vigtigt, at du holder din hund velplejet – og det inkluderer i høj grad også dens poter. Hunden bevæger sig jo meget rundt, og modsat os har de typisk ikke sko på, og deres poter bliver derfor udsat for lidt af hvert i løbet af dagen.

I løbet af dagen går hunden over mange forskellige typer overflader, som ikke altid er helt rene. Særligt hvis hunden er meget udenfor, vil der være ekstra mange ting, som kan gøre hundens poter beskidte, eller i værste fald forårsage skade på dem – hvis hunden f.eks. træder på noget skarpt eller får en splint i poten.

Som hundeejer er du derfor nødt til at være lidt ekstra opmærksom på hundens poter. Men hvordan gør man så bedst dette?

Vær opmærksom på tegn fra hunden

Der er nogle ting, som kan vise dig, hvis der er noget galt, og det kan være en stor hjælp. Vær opmærksom på, om hunden måske ser ud til, at det gør ondt at gå. Det kan nemlig skyldes sår på poterne eller andre problemer, som du bør være opmærksom på.

Hvis du oplever, at hunden slikker sine poter ekstra meget, så er der også en stor chance for, at dette er et tegn på, at der er noget galt. Det kan være et sår, men det kan også være en torn eller en splint, som hunden jo ikke selv kan fjerne.

Tjek hundens poter for en sikkerheds skyld

Det er dog ikke kun når hunden giver disse tegn, at du bør tjekke dens poter. Det er en god ide regelmæssigt lige at kigge hundens poter efter for at se, om der skulle være problemer. I de fleste tilfælde vil du hurtigt kunne se det, og en hurtig inspektion vil derfor være alt, der er behov for.

Du kan dog med fordel også tjekke poterne, når du bader hunden. Her er det også en fantastisk ide at gå en god plejerutine igennem, så du er sikker på, at poterne er i perfekt stand – og så hjælper det jo også hunden med at blive ekstra ren.

Sådan renser du hundens poter

En god plejerutine for hundepoter er vigtig – men den er faktisk også simpel. Det, du skal gøre, er faktisk blot følgende:

  • Undersøg poterne for sår eller andre gener.
  • Tjek også om der er noget, der ikke skal være der – f.eks. splinter, flåter, torne eller lignende.
  • Hvis hunden har meget pels, kan det være en god ide lige at trimme hårene en smule. Det gøres let med en god hundetrimmer. Det hjælper med at holde poterne mere rene.
  • Vask poterne med en mild hundeshampoo; gør poterne fugtige, påfør shampooen, lad den sidde et øjeblik og skyl derefter grundigt.
  • Tør poterne grundigt.

Du kan også prøve dig frem med en særlig pote renser, som kan være fantastisk for nogle hunde, og som gør det hele endnu nemmere.

Dette er faktisk alt, du skal gøre for at sikre, at hundepoterne bliver plejet. Det kan være en god ide at gennemføre dette en gang i måneden, mens du dog stadig regelmæssigt bør tjekke poterne efter, som beskrevet længere oppe.

Når I har været ude at gå, kan det også være en god ide lige at vaske hundens poter for en sikkerheds skyld. Det behøver ikke være omfattende, og det kan i de fleste tilfælde være nok bare at skylle og tørre dem, så unødvendigt snavs fjernes.

Hund slikker poter – er det et tegn på noget?

Hvis du oplever, at din hund slikker sine poter meget, eller endda at hunden bider i poterne, så kan det meget vel være et tegn på, at der er noget galt. Det kan ofte være et tegn på, at din hund har et sår mellem poterne, eller at der måske kan være en form for infektion, som er ubehagelig for hunden.

Det er derfor meget vigtigt, at du undersøger dette med det samme, hvis du opdager disse tegn. Hvis det ser ud til at være noget alvorligt, så anbefaler vi, at du kontakter dyrlægen for en sikkerheds skyld, så I sammen kan finde ud af, om der skal gøres noget.

Tør hud

Du kan dog også opleve, at det blot er et tegn på, at hunden har tørre trædepuder. Det kan ofte ske i forbindelse med overbadning eller lignende, og kan typisk løses med et kosttilskud eller med olier, som hjælper med at fugtiggøre poterne.

Det kan også ske i forbindelse med saltning i vinterhalvåret, hvilket kan være generende for et par hundepoter. Sørg derfor altid for at skylle hundens poter godt igennem, når I kommer hjem efter en gåtur i vinteren.

Plej hele hunden

Selvom poterne er vigtige, så er de ikke det eneste sted, hunden skal være plejet. Tjek eventuelt vores andre artikler om pleje af hunden herunder:

Andre blogindlæg