Tag hunden med på hotel nytårsaften

I Tottelands blog 0 kommentar

Nytårsaften kan være en ekstra svær tid for vores firbenede venner, som ofte føler sig meget utrygge med de mange brag og lysglimt. For selvom man ikke selv fyrer fyrværkeri af derude, så vil der jo typisk være mange i området, som gør det, og det kan give hundene en dårlig oplevelse. Mange hundeejere søger derfor væk fra byerne til nytårsaften, og det er faktisk i stigende grad normalt at holde nytår med hund på hotel.

For på denne særlige begivenhed er et særligt hotel nemlig også tiltænkt menneskets bedste ven.

Hundevenligt nytår på hundehotel

Det er nok de færreste, som overvejer at holde nytår i en lufthavn eller lignende, men det er faktisk her, den smarte trend startede for nogle år tilbage. Ved disse særlige nytårshoteller har man nemlig valgt at sætte rammerne for en god nytårsaften for både hunde og ejere - og konceptet går under navne som Happy Dog.

Det bygger på, at man ganske enkelt lejer et værelse på hotellet, hvor man i ro og mag kan holde nytår med sin hund. Fordi der er tale om hoteller ved lufthavne, så har værelserne nemlig nogle særlige, lydtætte vinduer, som giver en kæmpe fordel nytårsaften. Her kan man opholde sig uden at skulle frygte bragene udenfor.

Du kan naturligvis godt kombinere opholdet på hundehotellet med andre løsninger som en god slikkemåtte, så hundens opmærksomhed kan blive afledt, hvis du vil være helt sikker på, at hunden eller hundene får en god og afslappet aften.

Tilbring aftenen med mange hunde og hundeejere

Det vurderes af Dansk Dyreinstitut, at op til hver tredje hund er bange for fyrværkeri, og det er derfor ikke overraskende, at mange vælger at tage hunden med på hotel for at gøre aftenen bedre. Man kan derfor vælge at tilbringe aften med de andre ejere, hvor man kan få en samlet hunde-nytårsaften, som kan blive en spændende oplevelse for alle.

Der er blandt andet foredrag og aktiviteter, som kan hjælpe med at give en fantastisk oplevelse, hvor man ofte vil vende tilbage flere år i træk, for at give hunden et godt nytår.

Stor succes med hundehoteller

Konceptet har blandt andet foregået på Clarion Hotel Copenhagen Airport flere år i træk, og det er gang på gang en stor succes for både hunde og ejere, som ønsker en rolig og tryg indgang i det nye år. Her har man netop draget nytte af det smarte, lydtætte design, og det lokker folk til år efter år.

Nytår alene eller sammen med andre

Der tages i høj grad højde for både hunde og ejere, og man har faktisk muligheden for selv at vælge, om man ønsker at holde nytåret sammen med andre, hvor man jo blandt andet kan nyde en lækker middag i restauranten.

Det kan være en god mulighed for at socialisere med andre ejere og hunde, og det kan være med til at gøre oplevelsen sjov og anderledes. Men hvis man i stedet ønsker at forblive på værelset, så er det faktisk også en mulighed.

 Du kan nemlig få mad til dig selv og hunden allerede når du tjekker ind, og derfor kan I undgå de mange hunde, som typisk vil være at finde i andre området på hotellet - for det er jo ikke sikkert, at hunden er helt tryg ved de mange andre hunde, den vil møde, når I er på hundehotel.

Overvej om det er en løsning for jer

Hvis din hund bliver virkelig bange for fyrværkeri og larm ved nytårsaften, så kan det netop være, at I skal overveje en løsning som denne. Hvis sidste år var en hård omgang for hunden, så kan det nemlig være det helt rette valg at prøve et ophold ved på et hundevenligt hotel på nytårsaften, selvom det kan involvere en længere køretur - for man vil jo typisk sin hund det bedste.

Det kan typisk være en god ide at konsultere sin dyrlæge, og høre hvad vedkommende tænker - for det er ikke alting, som nødvendigvis vil fungere for enhver hund og ejer.

Hvad kan man ellers gøre?

Er du i tvivl om hvordan, man ellers kommer gennem nytåret med sin hund? Der kan være mange løsninger med alt fra særlig nytårs-træning til aktiveringslegetøj, og der vil ofte være forskel på, hvilken løsning der er bedst, fra den ene hund til den anden. Ønsker du at vide mere om, hvordan du kan give din hund en bedre nytårsaften, så kig forbi vores artikel om nytår med hunden her.

Andre blogindlæg