Allergivenlige hunde

I Tottelands blog 0 kommentar

For nogle mennesker bliver drømmen om at få en hund desværre knust af allergier. Man kan vel næppe have et kæledyr i huset, som man ikke kan tåle at være i nærheden af – men det det behøver slet ikke være tilfældet. Der er nemlig adskillige hunderacer, som er allergivenlige, da de har en særlig type pels, som ikke er et problem.

Er du en af dem, som lider af hundeallergi? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi ser nærmere på hvorfor, nogle hunde faktisk er perfekte til netop allergikere, og hvordan man sagtens kan få sig en bedste ven med fire ben.

Hvorfor er nogle hunde allergivenlige?

Den primære årsag til, at nogle hunde er mere allergivenlige end andre skyldes deres helt særlige pels. Det er typisk hunderacer, som ikke fælder så meget, og derfor efterlader de ikke hår, som kan genere en person med allergi for hunde. Det er typisk disse hår, som er problemet.

Hunde med denne type pels er derfor klart at foretrække, hvis du døjer med allergi, og de kan derfor være det helt rigtige valg, hvis du døjer med dette problem.

Det er ikke altid en garanti

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke altid er garanteret, at en allergivenlig hund kan fungere med din allergi. Der er nemlig mange ting, som kan spille ind, hvilket både kan skyldes hunden og din allergi, og det er derfor altid en god ide at prøve sig frem først.

Hunden kan have en pels, som måske ikke helt er så allergivenlig, og det kan skyldes dens gener, hvis den f.eks. har en blandet stamtavle, eller at den blot har en lille varians, som gør, at den alligevel fremprovokerer allergi.

Det afhænger ligeledes også af din allergi; nogle allergikere er mere følsomme end andre, og man kan derfor opleve vidt forskellige reaktioner overfor samme hund, hvilket man desværre ikke kan vide på forhånd.

Hvad er nogle af de mest kendte allergivenlige hunde?

Der er mange hunderacer, og der er heldigvis adskillige af dem, som er allergivenlige. Det burde derfor være muligt for dig, at finde den helt rigtige hund for dig, som både er allergivenlig, men som også passer med dine ønsker.

Nogle af de mest kendte, allergivenlige hunderacer er:

Puddel: En puddel er kendt for sin særlige pels – men ikke kun for det æstetiske. Den særlige pels er nemlig også yderst allergivenlig.

Shih tzu: Den elskværdige shih tzu er også et godt bud for dem, som søger en hyggelig lille hund, som generelt ikke fremprovokerer allergianfald.

West Highland White Terrier: Mange tænker netop på denne, som den klassiske hvide terrier, og det er en yderst populær hund – både for allergikere og ikke-allergikere.

Lhasa apso: Selvom en lhasa apso er kendt for sin meget lange og flotte pels, så er det faktisk en af de pelstyper, som er mindt problematiske, og det er en fantastisk hund for allergikere.

Curle coated retriever: Er du mere til større hunde, så er denne krøllede retriever helt klart et fantastisk valg. Den krøllede pels er nemlig yderst allergivenlig, og den er perfekt for dem, som har allergi overfor hunde.

Det er blot fem af de mest kendte og populære allergi venlige hunde, og du kan med fordel finde flere racer, hvis disse ikke falder i din smag. Det er oftest mindre hunde, men som du ser med en curly coated retriever, så er det ikke udelukkende tilfældet.

Kan hunde have allergi?

Det er faktisk ikke kun os, som kan lide af allergi; det kan faktisk også ramme hunde. De kan være allergiske overfor et væld af forskellige ting, hvilket både kan være særlige materialer i hjemmet, ligesom det også kan være madvarer og lignende.

Det er et bredt emne, som vi føler fortjener lidt mere dybdegående information – derfor har vi lavet en artikel specifikt om hunde med allergi, hvor du kan finde alle de svar, du har brug for.

Hvordan undgår man hundeallergi?

Uanset om du selv har hund, om du skal besøge nogen som har, eller om du får besøg af en allergiker, så kan der opstå nogle situationer, hvor du eller andre bliver udsat for en hund, og derfor kan allergien godt være et problem. I disse tilfælde er der heldigvis nogle ting, du kan gøre, som kan gøre situationen lidt bedre:

  • Sørg for, at der er god udluftning, der hvor du og hunden opholder jer. Hvis du f.eks. er hjemme ved familie eller venner, så kan du bede dem om at åbne et vindue, for at hjælpe med din hundeallergi.
  • Allergimedicin, såsom antihistamin, kan være med til at forebygge allergireaktionen, men der er ingen garanti for, at det løser hele problemet.
  • Sørg for at vaske dit tøj grundigt efterfølgende. Allergener kan nemt blive siddende i tøjet, og det kan derfor godt genere i den efterfølgende tid, hvis det ikke vaskes grundigt.
  • Regelmæssig rengøring har også en stor effekt, og det kan derfor være en god ide, hvis du som hundeejer forventer at få besøg af allergikere.
  • En luftrenser kan også være en praktisk løsning, da den filtrerer de allergifremkaldende partikler ud af luften. Hvis du har meget milde allergisymptomer, så kan du faktisk i nogle tilfælde opleve, at en luftrenser med et HEPA-filter kan gøre tilværelsen let.

Kan en allergi udvikle sig?

Det er desværre tilfældet, at en allergi godt kan blive værre. I nogle tilfælde kan man godt opleve, at man begynder at udvikle allergi overfor hunden, eller at ens allergi forværres, hvilket godt kan blive et problem. I disse situationer er det en god ide at tage en snak med din læge for at se, om der kan gøres noget.

Oplever du dette, så kan vi også anbefale dig at prøve nogle af de ting, vi beskriver ovenfor, som kan være med til at gøre tilværelsen nemmere, når du er allergisk overfor hunde. Oplever du blot milde allergisymptomer, så kan du nemlig i langt de fleste klare dig ved at holde hjemmets luft ren og frisk.

Andre blogindlæg