Hvilken hund passer til mig?

I Tottelands blog 0 kommentar

Når man skal have en hund, så er det første skridt at finde ud af hvilken hund, der passer til en. Det er nemlig forskelligt, hvilken hunderace der passer til en, afhængigt af ens hverdag, hvad man kan tilbyde hunden, om man har børn og hvor man bor.

I denne artikel vil du få et indblik i forskellige hunderacer, så du kan finde den helt perfekte hund til dig og dit liv.

Hvalp eller voksen hund?

Inden du begynder at kigge på hvilken race du skal have, så skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du skal have en voksen hund eller om du skal have en sød lille hvalp. En voksen hund kræver typisk mindre arbejde end en hvalp. Dette skyldes, at ved en hvalp skal man starte fra bunden. Den skal opdrages og igennem træning. Du skal generelt regne med at du skal lære hunden alt.

Med en voksen hund, så kan du som udgangspunkt springe mange trin over, da de typisk har lært de gængse ting. Derudover, så er en voksen hund typisk faldet mere til ro, så den ikke har lige så meget energi og et lige så stort behov, som en hvalp vil have.

Der findes mange forskellige hunderacer

Når du har vurderet, om du er klar til at få en hvalp, eller om du vil have en voksen hund. Så kan du begynde at kigge på de forskellige hunderacer der er. Der er nemlig et væld af forskellige racer, der er store hunde, små hunde og mellemstore hunde. Der er hunde med lang pels, hunde med kort pels og hunde med forskellige egenskaber. Der er derfor nogle overvejelser du skal gøre dig, inden du vælger den hunderace du synes der ser sødest ud.

Overvej følgende inden du vælger hunderace

  • Racens størrelse
  • Racens pelspleje
  • Racens temperament
  • Racens aktivitetsniveau
  • Racens sind

Læs også her, hvad det koster at have hund.

Hvilken hunderace passer til mig?

At finde den rette hunderace til dig kan være en relativt lang proces. Du skal overveje alle ovenstående kriterier, men samtidig med at du gør det, så skal du sætte dem op mod forskellige racer. På den måde kan du få et overblik over hvilken hund der passer bedst til dig.

Udover at sætte kriterierne op imod forskellige racer, så skal du også overveje om du vil have en ren hund, eller om du vil have en blandingshund. Der er fordele ved begge dele. Ved at købe en blandingshund, så kan man f.eks. få en hund der er blandet mellem to racer, som man mener vil passe godt til ens hverdag, og derved få en hund, som passer perfekt.

De fleste hunderacer i dag er blandingshunde på den ene eller anden måde, hvilket du også vil opdage, hvis du begynder at dykke ned i forskellige racer.

Forskellige hundetyper med race

Familiehund:

Er I en familie med børn, så er det godt med en familiehund. Her passer racer som golden retriever, labrador retriever og lignende hunde godt. De er ofte rolige, lærenemme og imødekommende.

Vagthund:

Skal du bruge en hund der ikke er bange for at agere vagthund, så vil hunde som boxere, rottweilere og lignende hunde være et godt valg. De har et sind der gør at de passer på familien (deres flok), og vil derfor passe på jeres hus og familien i alle situationer.

Hyrdehund:

Hvis du gerne vil have en hund med meget energi, så er en hyrdehund valget. Hyrdehunde er normalt brugt som arbejdshunde, hvor de f.eks. bruges til at samle får, geder eller kvæg sammen på markerne. Hyrdehunde er derfor gode, hvis du bor på landet med meget plads. Populære hyrdehunde er racer som Border Collie, fårehund, Australian Shepherd og lignende.

Slædehund:

Slædehunde er hunde der kommer fra arktisk klima, de er opvokset som arbejdshunde, hvor de er blevet brugt til at trække slæder i sneen. Slædehunde er hunde som Alaskan malamute, Alaskan husky og Siberian husky. De kan være gode familiehunde, men de kræver meget motion og kan være svære at træne.

Selskabshund:

Selskabshunde er hyggelige små hunde, som bare elsker at være i dit selskab. De er ikke gode til træning, men de er perfekte putte venner. Selskabshunde er racer som: shih tzu, coton de tulear, chihuahua og papillon.

Andre typer hunde:

Udover ovenstående, så er der også terrier, jagthunde, spidshunde, mynder og flere. Alle hunde har forskellige sind, hvilket gør at hunden trives forskelligt og har forskelligt behov. Undersøg derfor nøje ud fra vores artikel, hvilken race der vil passe til dig. Vi håber du er blevet hjulpet godt på vej.

Andre blogindlæg