Hund med i fly: Hvad gør man?

I Tottelands blog 0 kommentar

Der er noget lidt mere spændende ved at flyve på ferie. Det giver en helt anden følelse, og man føler virkelig, at man er på vej til et helt andet sted. Og det kan jo være en oplevelse for hele familien, og så skal hunden jo også med på ferien – men hvordan har hunden det med at flyve?

Det kan nemlig godt være meget svært for hunden at forstå, hvad der foregår. Du kan jo ikke på samme måde forklare det til den, som du kan med børnene. Derfor har vi her nogle gode tips til at have hunden med på flyveturen, uden at det bliver ubehageligt for den.

Uanset om du har erfaring med hund på fly, eller om det er første gang du skal afsted med hunden, så er det vigtigt at følge de nødvendige forholdsregler, og at man tager højde for hundens oplevelse.

Er det lovligt at have en hund ombord på fly?

Det vigtigste er at starte med at undersøge, om det er lovligt at have hunden med til det land, du ønsker at besøge, da nogle lande har specifikke regler for det. Hvis det er lovligt, så skal du selvfølgelig stadig have et hundepas, og i mange tilfælde også nogle særlige vaccinationer, som jo også er gældende, når man har hunden med i bil til udlandet.

Tjek med flyselskabet også

Du skal også være opmærksom på, om det flyselskab, du bestiller billetterne ved, tillader at have hunde med. Det handler ofte om hvorvidt flyet er designet med lys og varme i lastrummet, hvor de fleste hunde skal opholde sig – for uden det, så er det ikke muligt at have hunden med.

Bemærk dog, at der oftest findes særlige regler for førerhunde og servicehunde. Disse bliver oftest godkendt til at have med, og i mange tilfælde kan du faktisk have den med inde i kabinen, da den jo er en nødvendighed for dig.

Du bør altid tjekke flyselskabets hjemmeside inden du bestiller billetter, da det netop er her, du kan se deres regler for at medbringe hunde ombord på flyet.

Flyv med hunden på den bedste måde

Når du skal have hunden med i flyet, så er det vigtigt, at det gøres korrekt. For mindre hunde vil det typisk ikke være problematisk, da disse faktisk godt må være med i kabinen ved de fleste flyselskaber. Med mindre hunde menes der i dette tilfælde hunde på under 8 kilo. Her skal du dog være opmærksom på, at den stadig skal være i et bur eller en særlig bæretaske, og at den ikke må slippes løs før du er landet og kommet gennem tolden.

Hund i lastrummet på fly

Større hunde skal være i lastrummet under flyvningen, og der skal de være i et sikkert transportbur til hunde. Fly er nemlig ikke designet til, at hundene kan være fritgående blandt bagagen, og der kunne meget hurtigt opstå ulykker undervejs, hvis hunden ikke er i et sikkert bur. Derfor er det vigtigt at have et sikkert transportbur, så der ikke sker noget med det firbenede familiemedlem.

Hvis hunden er meget nervøs eller let bliver stresset, så kan det være en god ide at tage en snak med dyrlægen om, hvad der kan gøres for at sikre, at hunden får en behagelig tur.

Husk at belønne hunden efterfølgende

At flyve kan godt være en lidt overvældende oplevelse for en hund, og derfor kan det godt blive en smule stressende for nogle hunde. En kort tur i fly med hund til England eller andre nærliggende lande vil måske ikke være så omfattende, men særligt længere rejser kan godt være trættende for hunden.

Derfor er det en god ide at give den lidt ekstra omsorg og opmærksomhed når I lander. Et par ekstra lækre godbidder i godbidstasken og noget beroligende snak kan være den perfekte løsning, når hunden lige skal falde lidt ned efter den lange tur – som formentligt har været fyldt med uvante bevægelser og lyde, som hunden ikke kan identificere.

Andre blogindlæg