Tag din hund med på ferie

I Tottelands blog 0 kommentar

Når familien står og skal på ferie, så kommer der tit et spørgsmål om, hvad man skal gøre med hunden. For det er ikke altid nemt at finde pasning af hund i ferien. Men der er jo ingen der siger, at hunden ikke kan komme med – der er nemlig mange steder, hvor det kan være en god ide at have hunden med, så hele familien kan være samlet.

Men hvornår kan man have en hund med på ferie? Og hvordan er det bedst at rejse? Det ser vi nærmere på her.

Ferie i Danmark med hund

Hvis familien skal på ferie i Danmark, så kan det faktisk være ganske nemt at have hunden med, og det kan være en fantastisk oplevelse både for jer og hunden. Her kan I nemlig få mange hyggelige stunder sammen, og det er en ekstra god måde at komme rundt og se området, når man skal gå tur med hunden. Man kommer helt klart til at se noget af det lokale område, som man ellers ikke ville se. Tager i f.eks. til Bornholm på ferie med hunden, så kan I komme godt rundt og se meget af den særlige natur, der findes på øen – og for hunden vil det også være en ekstra spændende oplevelse, da der er mange nye ting at udforske.

At have en hund med på ferie i Danmark er særligt nemt, fordi der er de samme regler og love for hunde, som man er vant til. Man skal derfor ikke sætte sig ind i disse ting i forvejen, og det kan gøre det hele til en let affære.

Tag også let hunden med til vores nabolande

Du kan også sagtens tage hunden med til vores nabolande, som Norge, Sverige og Tyskland. Det er tæt på, så transporten er nem, og der er ikke den store kulturforskel i forhold til at have hunde med sig. Du kan derfor snildt tage på ferie i Tyskland med hunden, uden at det på nogen måde burde blive et problem – og af samme årsag ser man faktisk også tit tyske turister, som har taget hunden med, når de er på ferie i Danmark.

En ferie i Sverige med hund kan også være en god ide. Sverige byder på meget fantastisk natur, og det vil være ekstremt spændende for hunden at komme ud i denne og opleve mange ting, som den ikke ser derhjemme. Hunden bliver hurtigt en god undskyldning for at komme ud i den sceniske, svenske natur, og det bliver uden tvivl en god oplevelse for både dig og hunden.

Skiferie med hund – er det muligt?

Man kan som udgangspunkt godt have en hund med på skiferie, men der er nogle ting, man skal være opmærksom på. Lande som Frankrig, Østrig og lignende er glade for hunde, ligesom det også er tilfældet i Sverige, men man bør altid lige være helt sikker på, at det udvalgte skisted accepterer, at man har hunden med på ferien.

At have en hund med på skiferie kan dog være en fantastisk oplevelse, hvor det særligt kan blive sjovt for hunden at komme ud og lege i sneen. Der er typisk mange gode skovområder, hvor hundene kan lege uden at forstyrre andre, men man kan naturligvis også have dem med ved pisterne om aftenen, når de ikke bruges af skiløbere eller lignende – du skal altid være opmærksom på, at der er lukket for skiløb, da det ellers kan farligt for både hunden og folk på ski eller snowboards.

Tager du hunden med på skiferie, så er temperaturen noget, du skal være opmærksom på; den er jo typisk lavere, end man er vant til derhjemme, og derfor kan det være en god ide at investere i et lækkert hundedækken eller en hundejakke, så den firbenede ikke kommer til at fryse.

Hvordan er det bedst at have en hund med på ferie?

Der er mange forskellige måder at rejse på ferie, og man har jo typisk selv sine præferencer for en rejseform. Men når hunden er involveret, så kan det godt være en anden sag. Du skal huske, at hunden ikke nødvendigvis forstår, hvad der foregår, og derfor kan det være lidt svært for den. Det er derfor en god ide at have godbidder med til turen, så hunden kan beroliges.

Lange rejser er generelt ikke så behagelige for hunde, da de har godt af at kunne bevæge sig frit, og en lang togtur vil f.eks. gøre det svært for hunden at komme ud at tisse. Derfor vil det typisk være nemmest at have hunden med på en kør-selv-ferie – men med den rette planlægning, eller bare en tålmodig hund, så kan en togtur også sagtens lade sig gøre. Tager I på familietur i bilen, så kan det være en god ide med et transportbur eller lignende, hvor hunden kan føle sig helt tryg. Du kan også med fordel læse vores artikel om hvorvidt hunden skal være spændt fast i bilen.

Til lange rejser er det typisk smartest at flyve, men særligt flyveture kan være ubehagelige for nogle hunde. Derfor er det en god ide at konsultere dyrlægen i forbindelse med dette.

Er der noget, man skal være særligt opmærksom på?

Det er vigtigt, når man tager sin hund med på ferie, at man altid er opmærksom på gældende regler og love. Man kan ikke altid bare antage, at et andet land har samme regler for hunde, og derfor skal man altid undersøge sagen i forvejen.

Det er også en god ide at få hunden vaccineret inden, hvis der er særlige sygdomme, man skal være opmærksom på. Du kan derfor med fordel tage en snak med dyrlægen i forvejen, for at være helt sikret. Er der tale om en hvalp, så bør du naturligvis planlægge det i forbindelse med hvalpevacciner, som du kan læse mere om her.

Vi har også skrevet en artikel om at have hunden med på hotel nytårsaften. Det er en helt særlig type ferie, som er værd at prøve for alle hundeejere.

Andre blogindlæg