Hvilken type legetøj skal man have til hunden?

I Tottelands blog 0 kommentar

De fleste hunde elsker legetøj. Og med det rette legetøj, kan der være underholdning i timevis, hvis ikke dage- eller ugevis. Men modsat børn, så har hunde sjældent samme mulighed for at vælge det legetøj, de ønsker sig, og derfor er det op til dig, som ejer, at finde det helt rette.

Legetøj er dog ikke bare legetøj – der er mange forskellige typer hundelegetøj, som alt sammen appellerer til forskellige hunde, og som alle har forskellige fordele og ulemper – her tænker vi alt fra almindelige hundebamser til hundelegetøj der bevæger sig. Derfor ser vi herunder lidt nærmere på hvilke typer legetøj, du med fordel kan vælge til din hund.

Vælg noget hundelegetøj der holder længe

Når du er på jagt efter noget nyt, så kan det være en god ide at kigge efter hundelegetøj, der ikke kan bides i stykker så let. Det kan enten være legetøj, som er lavet af robuste materialer, men det kan i særdeleshed også være noget af det smarte reblegetøj, som faktisk er simpelt i sin opbygning, men som på samme tid er meget stærkt overfor skader. Det kan særligt være en fordel til lidt vildere hunde, som har en tendens til at ødelægge legetøjet i vild leg.

Er din hund ikke så vild i sin leg, så er det ikke helt så vigtigt med hundelegetøj, der ikke kan bides i stykker eller på anden vis ødelægges. Det vil dog altid være en fordel, hvis legetøjet er holdbart, så hunden får mere glæde ud af det.

Det rette legetøj kan give mental stimulering

At stimulere hunden kan være vigtigt, og her kan det rette legetøj spille en stor rolle. Der findes nemlig meget legetøj, som er specifikt udviklet til at hjælpe med at stimulere hunden mental og fysisk. Det giver en hund, som både er fysisk og mentalt sund.

Det særlige aktiveringslegetøj er derfor noget, vi anbefaler, at man køber til hunden. Det kan nemlig være med til at få hundens hjerne godt i gang, og det kan der være mange fordele ved. Vi går mere i dybden om hvorfor denne stimulering er vigtig i vores artikel om mental stimulering af hunden.

At vælge det rette stimuleringslegetøj kan dog være et fantastisk valg for både voksne hunde og hvalpe, som begge har godt af at blive holdt i gang.

Hvalpelegetøj

Hvalpetiden er uden tvivl et tidspunkt i hundens liv, hvor der virkelig er fart over feltet, og det er i højeste grad her, at der er brug for ekstra legetøj. Her vil hunden nemlig have travlt med at brænde krudt af i nærmest alle sine vågne timer, og derfor er det vigtigt, at der er noget, som er sjovt for hunden.

Men det er også vigtigt, at man tager lidt ekstra hensyn til hvalpen. Det gælder nemlig om at finde noget legetøj til hvalpetænder – for de er lidt mere følsomme end den voksne hunds tænder, og det er særligt gældende i den periode, hvor hvalpen er ved at skifte sine mælketænder ud med voksentænder.

Derfor er det en god ide at vælge noget legetøj, som måske ikke er helt så hårdt, og som er særligt designet til hvalpe. De fleste former for hundelegetøj byder heldigvis på noget af dette. Størrelsen er naturligvis også vigtigt, og mange hvalpe kan derfor med fordel også bruge hundelegetøj til små hunde, så længe det skånsomt overfor tænderne.

Behøver man legetøj til hunden?

Reelt set behøver du ikke at have legetøj til hunden, men det er ikke noget, vi anbefaler, at I undværer. Legetøjet har nemlig til formål at underholde hunden, når du ikke har tid til at lege med den, og det kan være meget vigtigt for at den ikke kommer til at kede sig.

En hund som keder sig vil nemlig meget hurtigt blive understimuleret, og det vil i langt de fleste tilfælde lede til, at den måske bliver apatiske og ikke gider noget – eller i værste tilfælde at den måske begynder at ødelægge ting i hjemmet, ganske enkelt fordi den keder sig.

Hvis man ikke ønsker at anskaffe hundelegetøj, så kan man faktisk godt lave noget hjemmelavet legetøj. Her skal man dog være opmærksom på, at det skal være sikkert for hunden – der skal ikke være noget, den kan sluge og det må ikke have skarpe kanter. Det skal helst heller ikke kunne gå i stykker, da det kan lede til små stykker, som hunden kan sluge eller skære sig på.

Andre blogindlæg