Hvad skal jeg købe til min nye hvalp?

I Tottelands blog 0 kommentar

Der er få ting, der er bedre end at få en ny hvalp. Der er tale om en absolut bedårende lille skabning, som i rigtig mange tilfælde vil føles som et nyt familiemedlem, og det giver en helt anden energi og fornemmelse i hjemmet. Hvalpe sprudler af energi og nysgerrighed, og selvom det kan være lidt af en opgave at holde styr på dem og opdrage dem, så er der ingen tvivl om, at det er det hele værd.

Men når man pludselig får en ny hvalp, så er der jo mange ting, man har brug for – og det kan godt være lidt svært at overskue dette, særligt hvis det er den første hvalp man får. Vi har derfor lavet en guide til dem, som ønsker at være helt klar til det nye kæledyr. For hvad skal man købe til en hvalp?

De basale ting i hjemmet

Det er vigtigt, at hvalpen har et sted at sove, og at den har et sted at spise og drikke.

Det kan være en god ide at have en god hundeseng allerede fra start. For selvom hunden sagtens kan sove på en pude eller et tæppe, så kan det alligevel være rarere for hunden, at den har et sted, den kan søge hen, når den har behov for at hvile eller komme lidt væk fra leg og ballade. Hundesengen kan nemlig virke mere afgrænsende, og det kan få hunden til at føle sig ekstra tryg og sikker, og det er meget vigtigt for hunde generelt, men i særdeleshed for hvalpe.

Dertil bør du også have en mad- og vandskål til hunden, så den har et sted, hvor maden bliver serveret. Mange vælger en lidt nemmere løsning, hvor man kan fodre hvalpen fra en tallerken eller lignende, men det kan faktisk være en god ide at vænne hunden til at spise fra en skål allerede fra start af. Du slipper derfor for at skulle til at ændre på en af de mest basale og vigtige vaner, som godt kan være lidt svært i nogle tilfælde.

Når hvalpen skal fodres, så er det godt at bruge særligt foder, som hjælper hunden med at få de ting, den har brug for. Vi har et bredt udvalg af hvalpefoder, som hjælper hunden med at få en god start. Vi har faktisk også lavet en vejledning til, hvor meget hvalpen skal spise – for det kan godt være lidt svært at vide, hvor meget en hvalp har brug for. Du kan naturligvis også ønske at fodre den med andre madvarer, for at lade den prøve noget nyt, og det vil i de fleste tilfælde også være godt. Det kan dog være lidt svært at vide, hvad hunde og hvalpe kan tåle, og derfor har vi lavet en guide til det her.

Det kan også være en god ide at have en måde at afgrænse hjemmet på. Der kan være nogle rum, hvor man ikke ønsker, at hvalpen skal færdes, og man kan med en hundegård eller et hundegitter afgrænse dette, så der er bedre styr på den nysgerrige hvalp. Så slipper du for, at den laver ballade i hele hjemmet.

Nødvendigt udstyr til gåturen

Det er vigtigt for hunde at komme ud at gå, og når hvalpe når den rette alder, så er det også tilfældet for dem. Der er dog nogle ting, man har brug for, når man skal gå tur.

Det vigtigste sted at starte er med et hundetegn – for det er faktisk lovpligtigt fra hvalpen er 4 måneder. Det er derfor en god ide at få anskaffet dette indenfor hvalpens fire første måneder, så man kan være klar til at komme ud. Det er vigtigt, at der tydeligt står informationer om ejeren på hundetegnet, og derfor tilbyder vi at indgravere det for dig, hvis du køber et hundetegn her på Totteland.dk.

Derudover skal du naturligvis også have en god hundesnor, samt et halsbånd eller en hundesele, du kan montere den på. Med dette kan du nemlig holde styr på hunden, når I er ude, selv når den bliver nysgerrig og ivrig. Det er vigtigt at sikre, at både hundesnoren halsbåndet eller selen passer til hundens størrelse, så der ikke opstår problemer eller ulykker undervejs.

Og så skal du selvfølgelig have hundeposer med også. Der er ingen, som kan lide at samle hundelorten op, men det er alligevel din pligt som ejer – og derfor skal du altid have poser med, når I er afsted.

Legetøj

Der skal selvfølgelig også masser af legetøj til, når man får en ny hvalp. Hvalpe er ofte meget legesyge, og det er derfor en god ide at have forskellige typer hvalpelegetøj, den kan prøve sig frem med; det hjælper med at sørge for, at der altid er noget spændende at lege med, men meget af det hjælper også med at stimulere hvalpen på alverdens forskellige måder. Meget bidelegetøj hjælper med at holde hvalpens tandpleje ved lige, mens du også finder meget aktivitetslegetøj, som kan hjælpe med at stimulere hunden mentalt. Og så er der selvfølgelig legetøj med pibelyde, som appellerer til hundens jagtinstinkter.

Disse er blot nogle af de spændende og sjove former for hvalpelegetøj, du kan finde, og det vil nærmest ikke være muligt at nævne det hele her. Det handler selvfølgelig om at prøve sig lidt frem til at starte med, så man kan finde ud af, om hunden kan lide de forskellige ting. Det er også vigtigt, at du vælger noget legetøj, I kan være sammen om, fordi det netop hjælper med at bygge et bånd mellem hund og ejer, som er vigtigt at have.

Hvalpepleje

Det sidste, vi vil komme ind på i denne artikel, er godt udstyr til hvalpepleje. Hvalpe vokser hurtigt, og det er vigtigt at sikre, at der altid er styr på det nødvendige udstyr, så man kan vedligeholde alt fra pelsen til tænderne. De mest centrale ting her er en god børste, en negleklipper og en tandbørste eller lignende til tandplejen. Disse hjælper dig med at holde styr på den basale pleje, men der er meget andet, som er godt at have også, så man altid kan sikre, at hvalpen har det godt, og at der ikke opstår helbredsmæssige problemer, som kunne have været undgået.

Det kan være en god ide allerede fra start at sætte sig ind i, hvordan man klipper eller trimmer hunden, så man lærer at gøre det selv – for det kan spare mange penge i længden, og det kan føles mere trygt for hunden. Derfor er det en god ide at læse lidt op på hvalpeklip, så man kommer godt fra start.

Nyd tiden med det nye familiemedlem

Det er naturligvis også vigtigt, at man tager sig god tid til at lege og hygge med hunden. For mange er hunden nemlig en del af familien, og det er derfor vigtigt, at man tager sig nok tid til at være sammen og have det sjovt. For en hund kan godt komme til at føle sig lidt overset og efterladt, hvis man aldrig har tid til at være sammen med den, og det vil man jo gerne undgå. Og særligt med hvalpe er det også ekstra vigtigt, at man bruger tid sammen, så man kan få den opdraget rigtigt allerede fra start – ønsker du at vide mere om opdragelsen, så har vi sammensat en guide til hvalpeopdragelse her.

Andre blogindlæg