Hvor mange hunde er der i Danmark?

I Tottelands blog 0 kommentar

I Danmark er vi vant til at se hunde i den almindelige dagligdag. I parker, på stier og i det almindelige bybillede – og nogle af os er faktisk så heldige at have en (eller flere) derhjemme også. Men af og til kan man ikke lade være med at tænke på, hvor mange hunde Danmark har i alt. Vi har derfor undersøgt sagen for dig.

Hvor mange hunde er der i Danmark?

Det er svært at få et helt præcist tal, men det vurderes, at der i Danmark er lige omkring 900.000 hunde. Alle nye hunde bliver indregistreret i et samlet system, men problemet med optællingen opstår i, at det ikke er alle, som registrerer, når hunden afgår. Derfor er det umuligt at danne et præcist billede, og man må derfor nøjes med ovenstående skøn.

Mange nye hunde

Dansk Hunderegister har i mange år ført denne kontrol med nye hunde, og man har altid muligheden for at se hvor mange nye hunde, der har været registreret i de enkelte år – som en form for Danmarks Statistik for hunde.

Det kommer næppe som en overraskelse, men der var en tydelig fremgang i årene 2020 og 2021, da landet var lukket ned og mange begyndte at arbejde hjemmefra – der valgte mange at bytte kollegerne og kontorerne ud med en firbenet ven derhjemme, som gjorde tilværelsen noget bedre.

Overvejer du selv en hund? Det kan vi ikke bebrejde dig – vi elsker nemlig hunde. Vi anbefaler, at du lige tager et kig på vores indlæg om hvilken hund der passer til dig, så du kan få den helt rette hund.

Hunden er det mest populære valg

Der er ingen tvivl om, at hunden er det mest populære kæledyr i Danmark og har været det i mange år. Undersøgelser viser faktisk, at op mod 20% af de danske hjem har en hund, og vi synes ikke, at det er svært at forstå hvorfor – en hund bringer jo netop sjov og glæde i huset for store og små, men de kan også meget mere end det.

En hund med et job

Hunde har mange forskellige funktioner, som de kan udføre udover blot at være søde. Vagthunde har været en fast del i mange hjem og virksomheder i årtusinder, og der er ingen tvivl om, at de har gjort et godt stykke arbejde. I nyere tid ser man også i højere grad hunde blive brugt som hjælpedyr, hvor de både kan fungere som førerhunde, men også i stigende grad som støtte til folk med psykiske problemer, som kan få stor fordel af at have en hund med sig.

Vi skal selvfølgelig heller ikke glemme den trofaste politihund, som også håndterer et væld af opgaver, lige fra at jagte kriminelle til at snuse sig frem til smuglervarer.

 

Andre blogindlæg