Hvorfor spiser hunde græs?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hunden er et rovdyr, og det er derfor normalt for dem at leve af en diæt bestående af kød. Men alligevel har nogle hunde en tendens til at spise græs. Som hundeejer kan man undre sig over dette, for der må jo være en årsag. Så hvad er årsagen? Hvorfor æder hunde græs?

Hvorfor spiser min hund græs?

Man ved faktisk ikke med 100% sikkerhed hvorfor hunde spiser græs. Det giver ikke nogen reel næring for hunden, det er ikke noget den har en naturlig årsag til, og det giver derfor ikke altid så meget mening. Men der kan alligevel være en årsag til at det sker.

I nogle tilfælde kan det være et tegn på, at din hun mangler fibre eller vitaminer i sin diæt, og det kan derfor være en god ide at sikre dig, at din hund får alt det, den har brug for. Det kan ofte opleves i forbindelse med et skift i hundens foder, hvis man f.eks. går fra næringsfuldt tørfoder til vådfoder, som er mere lækkert, men ikke har den samme næringsværdi. Hvis du derfor oplever at din hund generelt går og spiser af græsplænen, så kan det være en god ide at prøve at ændre diæten eller at tilføje nogle fodertilskud, som kan give de resterende mineraler og vitaminer.

Er det farligt, hvis min hund spiser græs?

Som udgangspunkt er det ikke farligt, at hunden spiser græs. Der er nemlig ingen stoffer i det almindelige græs, som vil være farlige for hunden. Dog skal du være opmærksom på, at der godt kan være nogle stoffer på græsset, som kan være problematiske. Der er f.eks. tilfældet, hvis græsset er sprøjtet med pesticider eller der er brugt særligt gødning, som godt kan være farligt for hunden.

Hvis din hund spiser græs og kaster op, så kan det faktisk også være et tegn på, at der er noget galt. Der kan i disse tilfælde godt være tale om en form for sygdom i maven eller lignende, og det kan derfor være en god ide at kontakte dyrlægen, eller blot at være ekstra opmærksom på hundens adfærd i disse situationer. Hunden kan nemlig godt finde på at spise en masse græs for at kaste op med vilje, og det kan være på grund af smerte eller ubehag i maven. Læs mere om hvad man skal gøre, når hunden kaster op, her.

Du kan også opleve, at din hund er allergisk overfor græs, i hvilket tilfælde det naturligvis ikke er godt for den at spise græs. Det er dog sjældent tilfældet, men du bør altid være på udkig efter tegn på dette.

Er du i tvivl om hvad hunden må spise? Tjek vores artikel om de ting, hunden ikke må spise.

Der behøver ikke være en årsag

Der behøver faktisk heller ikke være en årsag til at hunden spiser græs og jord. Selvom det er en atypisk diæt for en hund, så kan det faktisk godt bare være, at hunden synes græsset er spændende at bide i, at det måske ser lækkert ud, eller at den bare har lyst til at undersøge græsset og dets smag. Du behøver derfor ikke bekymre dig, hvis hunden af og til går og tygger lidt på græsplænen, hvis det foregår i moderate mængder og hvis der ikke umiddelbart er nogle tegn på ubehag eller andre problemer.

Andre blogindlæg