Hvornår er en hvalp renlig om natten?

I Tottelands blog 0 kommentar

Når du får en lille ny hvalp, så kan du naturligvis ikke forvente, at den endnu er renlig. Det tager jo noget tid og indlæring, og derfor er det en proces, som den gradvist vil blive bedre til. Men selvom den begynder at lære det, så kan der jo stadig opstå små uheld i ny og næ, og det kan særligt være om natten, at dette sker.

Den kan nemlig være svært for hvalpen at give udtryk for, at den skal tisse – og det er særligt gældende om natten, når du sover. Der er dog heldigvis nogle ting man kan gøre, for at hjælpe den godt på vej. Og så hjælper det selvfølgelig også når den bliver lidt ældre, lidt mere tryg ved omstændighederne og får lidt mere kontrol over sin krop.

Hvornår er en hvalp renlig om natten?

Det er svært at give et præcist svar på dette, men ofte siger man, at en hvalp er renlig omkring de 4-5 måneder. Det er nemlig typisk her, at hvalpen har fået helt styr på kroppen, og at den samtidig har lært, at den skal tisse udenfor og generelt på bestemte tidspunkter. Det vil naturligvis variere fra hvalp til hvalp, ligesom opdragelsen af hvalpen også kan have en meget stor effekt.

Det følger typisk den almindelige renlighed, men det vil i mange tilfælde gå lidt langsommere om natten. Derfor kan det være en god ide, hvis hvalpen har et sted at være om natten, hvor der lægges et tisseunderlag ud eller lignende, som kan absorbere noget af hvalpens tis.

Skal en hvalp have adgang til vand om natten?

Man kan fristes til at tænke, at det ikke hjælper med at holde en hvalp renlig om natten, hvis den har adgang til vand – men det er alligevel en god ide at sørge for, at hvalpen har en skål med en smule vand. Det er nemlig ikke sundt for hunden at blive for tørstig, og den har jo ikke muligheden for selv at hælde vand op eller lignende. Derfor bør du altid sørge for, at hvalpen har en smule vand, den kan drikke, hvis den bliver tørstig i løbet af natten.

I samme omfang er det dog en god ide at sørge for, at der ikke er tale om en fuld skål med vand – for hvis den drikker for meget vand, så vil du jo netop komme til at opleve de små uheld lidt oftere.

Hvad gør man hvis en hvalp kaster op om natten?

Der kan jo desværre også ske andre uheld i løbet af natten, og et af dem kan være, at hvalpen kaster op. Her er det vigtigt at finde ud af hvorfor, dette sker, så man kan opdage eventuelle problemer eller sygdomme tidligt. Tag et kig forbi vores artikel om hvorfor hunde kaster op, hvor du finder mere information.

Hvis hunden derimod har dårlig mave om natten, og du vågner op til diarre på gulvet eller lignende, så er der flere ting, som kan være skyld i det. En af tingene kan være, at den har spist noget, den ikke kunne tåle. Hvis der for nyligt har været en kostændring, eller hvis hun har fået noget menneskemad, som ikke var godt til hunde, så kan dette snildt være synderen. I disse tilfælde bør du overveje at skifte til en anden form for foder.

Hvis ikke der var har været en kostændring, så skal du holde øje med om hunden udviser andre symptomer – og gør den det, så bør du kontakte dyrlægen.

Hvad betyder det hvis min hvalp piver om natten?

En hvalp der piver om natten kan betyde mange ting, men ofte så handler det faktisk om, at den har brug for at tisse. Det er et godt tegn i forhold til hvalpens renlighedstræning om natten, da det betyder, at den vil udenfor for at tisse. I disse situationer skal du derfor skynde dig at tage hvalpen ud, så den kan få tømt blæren hurtigst muligt, og herefter bør du belønne den lidt for at have været god.

Der kan dog også ligge andre ting til grunde for, at hvalpen piver om natten, og dette vil være tydeligt, hvis den ikke har brug for at komme ud. I disse situationer handler det derfor om at se om den mangler andet, eller om den udviser tegn på sygdom.

Andre blogindlæg