Skal hunde være spændt fast i bil?

I Tottelands blog 0 kommentar

Hvis du skal have hunden med på en køretur, så er det jo vigtigt, at den er sikker i bilen. Men hvordan er det nu lige med kørsel – skal hunde være fastspændt i bilen, og er der nogle regler for, hvordan tingene skal foregå? Det har vi svarene på her i artiklen.

Der er ingen lov om fastspænding af hund i bilen

Vi har i Danmark ingen lovgivning, som siger, at du skal fastspænde din hund i bilen, ligesom du heller ikke skal have den i bur eller andet. Så længe den ikke påvirker din evne til at køre bil, så er der faktisk ingen umiddelbare begrænsninger.

Når det så er sagt, så er det stadig en god ide at sørge for, at hunden er sikker i bilen, og at den kan føle sig tryg under transporten. Hvordan dette bedst gøres, afhænger af hundens størrelse, men også dens aktivitetsniveau, da den helst ikke skal kravle for meget rundt, hvis den f.eks. er på bagsædet.

Gør bagsædet sikkert

Ønsker du at transportere hunden på bagsædet, så er det en god ide at anskaffe noget, som hunden kan ligge trygt og sikkert på. Her vil vi anbefale dig enten et særligt bilsæde til hunde eller et bilsædetæppe, som begge hjælper med at holde hunden på plads, mens det også giver den et komfortabelt sted at ligge. Det har også den ekstra fordel, at det hjælper med at holde bilen ren, så du ikke skal til at rengøre den, hvis du skal have passagerer med efterfølgende.

Ønsker du en lidt mindre løsning, så kan man faktisk også godt spænde hunden fast. Den normale sikkerhedssele er naturligvis udviklet til mennesker, og den hjælper derfor ikke en hund – men du kan til gengæld købe en smart hunde sikkerhedssele til bil, som hjælper med at holde hunden sikkert på plads under transporten. Den er designet til at blive spændt direkte fast i hundeselen, hvorefter den monteres som en normal sikkerhedssele – det kan nærmest ikke være nemmere.

Overvej et transportbur

Det kan også være en fordel at overveje et transportbur til hunden, hvilket særligt er en god løsning til mindre hunde. Der er stadig nogle, som forbinder et bur til hunde med at være indelukket, men det er faktisk langt fra tilfældet. Et transportbur som dette kan nemlig være ekstremt komfortabelt for hunden, så længe man sørger for, at det er blødt og rart at ligge derinde.

Det indelukkede design giver nemlig mange hunde en følelse af tryghed, og med et hyggeligt hundetæppe eller lignende, så bliver det et rart og trygt sted for hunden at opholde sig under transporten, som for nogle hunde nemlig godt kan være lidt skræmmende, da de ikke helt forstår, hvad der foregår. Derfor kan denne løsning for mange hunde faktisk være den absolut bedste.

Hunde skal ikke være fastspændt i bilen – men det skal de udenfor

Selvom der ikke er regler for, at hunde skal spændes fast i bilen, så er der stadig et lovkrav om, at den skal være i snor, når den kommer ud, hvis det er på offentlige områder. Du kan læse mere om reglerne for at have hunde i snor lige her.

Andre blogindlæg