Tag hunden med i bil på den lange køretur

I Tottelands blog 0 kommentar

Uanset om der er tale om en tur på ferie eller bare en køretur for oplevelsens skyld, så kan et godt road-trip være en fantastisk ide. Og det kan det også for hunden, så længe man forbereder den på det. Du kan nemlig sagtens have en hund i bilen på de lange køreture, uden at det behøver være en kompliceret oplevelse.

Skal du have hunden med på flyvetur? Det kan faktisk også lade sig gøre – og vi har faktisk et indlæg om at flyve med hunden her.

Regler for hund i bil

Det kommer ofte som en overraskelse for mange, men i Danmark har vi faktisk ingen regler for at have hunden med i bilen. Der er ingen krav om, at den skal være spændt fast, at den skal være i et specielt sæde, eller andet i den stil – du skal dog sikre, at den ikke er til gene for bilens fører.

Og selvom det ikke er et lovkrav, så er det stadig en god ide at sikre, at hunden er sikker under transporten.

Vi anbefaler, at du enten bruger et transportbur, et bilsæde til hunden, eller blot en sele, den kan spændes fast i. Det hjælper med at holde styr på hunden, og det kan være afgørende, hvis der skulle ske en ulykke. Vi går lidt mere i dybden med dette emne i vores artikel om hvorvidt hunden skal være spændt fast i bilen.

Hund i bilen på lange køreture

Når I skal ud på en længere køretur, så er det vigtigt, at du tager højde for hundens behov – og du skal jo være opmærksom på, at den ikke altid selv kan give udtryk for, at den mangler noget. Det er derfor op til dig at sikre, at den altid har mad og drikke, når der er behov for det, ligesom den også skal have muligheden for at komme ud at tisse.

Vores bedste anbefaling til dette er, at du har en vandflaske til hunden med på turen. Det er nemlig ekstremt vigtigt, at hunden ikke bliver for tørstig undervejs, da dehydrering kan være et stort problem. Den nemmeste måde vil typisk være at gøre nogle stop undervejs, hvor du kan hælde vandet op i en skål (f.eks. en foldbar vandskål), så det bliver nemt for hunden at drikke.

Disse stop kan også være et godt tidspunkt for hunden at tisse, ligesom det kan være behageligt for resten af bilens passagerer, da man lige kan få noget frisk luft, strække benene og blive klar til den næste del af køreturen. Et stop som dette er godt for alle.

Hvad hvis jeg har en hund i bilen i Frankrig, Tyskland eller andre lande?

Hvis I skal på en køretur i andre lande, så skal du være opmærksom på, at der kan være regler for, om hunden skal være spændt fast. Der er nemlig mange lande i Europa, hvor der netop er meget specifikke regler for dette, modsat Danmark. Du skal derfor altid sætte dig ind i reglerne i det land du skal besøge, men selvfølgelig også de lande, du eventuelt skal køre gennem for at komme dertil.

Disse regler hund i bilen gælder i Tyskland, ligesom transport at hunden i bil i Sverige også kræver, at den er spændt fast – du har derfor reelt set brug for at spænde den fast, ligegyldigt hvilken vej du forlader landet i bil.

Det er derfor en god ide at anskaffe en sikker måde at fastspænde den, hvis du ønsker at tage din hund med til Tyskland i bil – eller til resten af Europa. Det kan godt tage lidt tilvænning fra hundens side, og derfor bør du lige prøve det er par gange hjemme, inden i tager afsted. På den måde kan hunden nemlig prøve det i kortere perioder, uden at det bliver for meget, så den netop kan vænne sig til følelsen.

 

Andre blogindlæg