Tegn på at hunden er syg

I Tottelands blog 0 kommentar

Der er få ting værre end at være syg – men en af dem er, at hunden er syg. Det er nemlig hårdt at se sin firbenede ven gå rundt og have det dårligt, og man vil derfor gøre meget for at sørge for, at det ikke sker. Vi har derfor samlet nogle af de ting, du skal være på udkig efter, i denne artikel – så du kan hjælpe din hund med at få det bedre.

Sådan ved du, om din hund er syg

Symptomer kan naturligvis variere meget fra sygdom til sygdom, men der er nogle symptomer og tegn, som ofte går igen ved mange forskellige sygdomme, og det vigtigt, at du lægger mærke til disse. Nogle af dem kan være meget åbenlyse, såsom opkast, diarre eller lignende, og dem er vi sikker på, at du allerede kender til, og som du nok vil forbinde med en syg hund. Opkast kan være et tegn på sygdom, men det kan dog også skyldes mange andre ting, og det går vi lidt mere i dybden med i vores indlæg om hvorfor hunden kaster op.

Mindre åbenlyse tegn på at hunden er syg

Nogle af de tegn, som kan være sværere at opfange, kan desværre også være lidt svære at slå helt fast. Et af tegnene kan nemlig være, at hunden har nedsat appetit, eller at den er ekstra træt og mangler energien og entusiasmen til at foretage sig noget. Dette kan nemlig typisk være tegn på sygdom, som det også kan være hos os selv – men netop på samme måde som ved os, så kan det ganske enkelt også bare skyldes, at hunden har en dårlig dag, fordi den måske ikke har sovet nok eller andre lignende årsager.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, som ikke er så åbenlyse, så er det en god ide at være ekstra opmærksom i den følgende periode. Hvis det går over i løbet af en dags tid, så har du næppe noget at bekymre dig om, for så har det nok bare været en dårlig dag. Hvis symptomerne i stedet fortsætter i flere dage, så kan det dog være en god ide at konsultere dyrlægen for at finde ud af, om der måske ligger noget bag det, som påvirker hundens helbred.

Beroligende donut hundeseng - Totteland.dk
KW Ørredolie

Feber

Hunde kan også få feber i forbindelse med sygdom eller andet ildebefindende, og det kan blandt andet opdages ved at den syge hund ryster. I nogle tilfælde kan det også skyldes overophedning, fordi hunde har svært ved at regulere deres kropstemperatur, og derfor kan man på varme dage prøve at løse problemet ved at få hunden hen til et koldt sted, eller ved at give den et bad i lunkent vand – undgå dog at bruge koldt vand.

Hvis hunden har feber, så kan det skyldes flere forskellige ting, men det vil ofte være på grund af en infektion fra enten virus, parasitter eller bakterier. Det kan blandt andet ske, at din hund bliver syg efter flåtbid eller lignende, og det er noget, du bør være ekstra opmærksom på. I dette tilfælde er det vigtigt, at du konsulterer dyrlægen med det samme.

Feber kan også skyldes influenza, som også kan ramme hunde – selvom det ikke sker så tit. Her vil hunden hoste, have let feber og udvise forkølelseslignende symptomer. Behandlingen for dette er at lade hunden hvile ekstra meget og sørge for at den har rigeligt med væske.

Andre blogindlæg