Den bedste hundeseng: Hvor skal hunden sove?

I Tottelands blog 0 kommentar

Når man skal bruge hele dagen på at fare rundt og undersøge alt og alle, så er det ikke underligt, at hunden har brug for masser af søvn. Derfor handler det om at have den bedste seng – men hvilken seng er det rette valg, og hvor sover hunden bedst?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, og det er også noget, vi selv har overvejet. Derfor har vi lavet denne artikel, som går lidt i dybden med emnet. For selvom det jo kan være meget individuelt fra hund til hund, så er der nogle ting, der kan hjælper dig med at finde den bedste seng til lige netop din hund.

Hvad foretrækker din hund?

Der kan være stor forskel på hvilken type seng, forskellige hunde foretrækker. Som ejer har du måske lagt mærke til, at din hund måske foretrækker en mere aflukket seng, med faste kanter – eller måske ligger den bedst på noget mere åbent, som et tæppe eller lignende.

Det er værd at tage udgangspunkt i dette, når du skal vælge en ny seng – men ellers vil vi herunder gennemgå nogle af de mest almindelige typer hundesenge, så du kan få et indblik i deres fordele og måske finde noget, som er det rette valg for hvor din hund skal sove.

De almindelige typer hundesenge

Hvor skal hunden sove? Det hjælper vi dig med at finde ud af her. Disse er de mest almindelige typer hundesenge, og de har alle nogle gode fordele.

Donutseng m. tag

Donutseng m. tag

299,00 krFra 224,25 kr

Donut hundesengen

Donut hundesengen er en forholdsvis ny stil indenfor hundesenge, som har vist sig at være ekstremt god for mange hunde. Den særlige form er nemlig med til at give hunden en behagelig måde at ligge på, hvor den kan få hovedet løftet lidt op. Hunden kommer derfor til at ligge ekstra godt, og det er med til at give en god søvn.

Her hos Totteland er vi store tilhængere af denne type seng, og vi kan sagtens se hvorfor den er blevet så populær.

Luksus hundesengen

En luksus hundeseng er en fantastisk løsning, når man ønsker lidt udover det sædvanlige. Der er tale om nogle af de lækreste senge, som giver den helt rigtige blødhed og støtte, og det kan være en fantastisk løsning til de hunde, som er lidt kræsne med stedet hvor hunden skal sove.

Døjer du med en hund, som ikke helt kan finde ro i de senge, den normalt har prøvet, så kan det være, at en luksus hundeseng er det helt rette valg.

Åbne hundesenge

Almindelige åbne hundesenge er et klassisk valg, som har stor succes, fordi de både er behagelige at ligge og nydelige at se på. Der er bred mulighed for at finde noget, som passer perfekt til hunden; man kan nemlig finde modeller med hårde kanter, som giver en god indramning, men også mere åbne senge, som minder mere om en stor pude – der er derfor noget for nærmest enhver smag.

Hundehule

En hundehule er en lidt anderledes løsning, som passer særligt godt til de lidt mere nervøse hunde, som ønsker et sted at søge hen, når der er brug for en pause. Disse typer senge giver nemlig et mere aflukket sted hvor hunden kan sove, og det kan resultere i en mere tryg søvn.

Hvis din hund er lidt nervøs af sig, eller hvis den af og til har brug for en pause, hvor den kan være alene, så er en hundehule helt klart et godt valg.

Hundebur

Der eksisterer hos nogle mennesker stadig en ide om, at hundeburet er noget negativt; et sted man sender hunden hen, når den ikke opfører sig pænt. Men det er langt fra tilfældet, for mange hunde er faktisk vilde med hundeburet, da det giver mange af de samme fordele som hundehulen.

Det kan derfor være en fordel at lade din hund sove i bur om natten, hvis den er glad for nogle faste og trygge rammer.

Hvor skal hunden sove om natten?

I sidste ende handler det om at vælge den seng, som vil fungere bedst for din hund. Hunden har brug for meget søvn, og det er derfor vigtigt, at den får de bedste mulige rammer for dette.

Det er naturligvis en god ide at starte med den rette seng allerede fra hvalpealderen, men det kan være svært at vurdere. Derfor er det en god ide at prøve sig frem med det, som umiddelbart virker bedst, og så se på hundens reaktion dertil. Gør man det allerede fra den er helt lille, så kan man nemlig få et godt indblik i hundens foretrukne sovested, mens den vokser op.

Andre blogindlæg