Hvor meget mad skal min hund have?

I Tottelands blog 0 kommentar

Som hundeejer opdager man hurtigt, at det kan være svært at vurdere hvor meget mad, hunden skal have. Det er nemlig ikke altid så nemt at finde ud af, om hunden er sulten eller mæt – og i nogle tilfælde kan det jo også være, at hunden bliver ved med at spise, selvom den reelt set ikke har brug for mere mad.

Vi vil derfor i denne artikel se nærmere på hvor meget mad, en hund bør få – men også hvad der kan ske, hvis man ikke overholder dette, og hvorfor det af og til kan være svært.

Forskellige hunde har forskellige behov

Det kan godt være svært at svare på, hvor meget mad en hund skal have. Problemet er nemlig, at forskellige hunde har forskellige behov, hvilket afhænger af størrelsen og deres aktivitetsniveau, men det kan også afhænge af hundens race.

Du bør derfor altid være opmærksom på din hunds spisevaner, og du skal i samme omgang holde øje med, om hunden begynder at vise tegn på over- eller undervægt. Er dette tilfældet, så kan du prøve at ændre fodringen, men det kan i nogle tilfælde også skyldes andre ting, og det kan derfor være en god ide at kontakte dyrlægen.

Hvalpe har også helt andre behov, og det er derfor en god ide at undersøge hvalpens behov for foder også. Læs derfor vores artikel om hvor meget mad en hvalp skal have lige her.

Hvor meget mad skal en hund have?

Når det kommer til at bestemme den rette mængde mad, så er det faktisk en god ide at kigge på det foderprodukt, du normalt bruger. Der vil nemlig ofte være angivet en vejledning for hvor meget en hund skal have – og det afhænger ofte af hundens vægt. Du kan derfor som udgangspunkt følge dette, og derefter holde øje med, om hunden spiser det, og om den virker tilfreds efterfølgende. For selvom vejledningerne er opgjort ud fra hundens størrelse, så kan der stadigvæk godt være en variation fra den enkelte hund til den næste.

Hvis du er i tvivl om hvor meget mad, din hund skal have, så kan du også altid kontakte dyrlægen, som typisk kan vejlede dig ud fra netop din hund og de observationer, du har gjort dig. Det vil typisk være den bedste måde at sikre, at alting gøres helt korrekt.

Du skal sikre dig, at den får den nødvendige næring

Mængden er naturligvis ikke den eneste vigtige faktor. Du skal nemlig også sikre dig, at hunden får den rette næring, og det afhænger typisk af typen af foder. Vi har et stort udvalg af hundefoder her hos Totteland, hvor der vil noget for enhver. Hunde har ofte præferencer indenfor mad, og det vil naturligvis spille ind – særligt når det handler om at vælge mellem våd- og tørfoder.

Vådfoder kan for mange hunde være mere spændende, fordi der typisk er mere lugt og smag i det. Det er også blødere, og det foretrækker nogle hunde. Man har dog brug for større mængder vådfoder, når hunden skal fodres, da der ikke er helt så meget næring i det.

Tørfoder indeholder en del mere næring, og det kræver derfor ikke helt så store mængder mad. Det kan typisk også være billigere og nemmere i mange tilfælde.

I begge tilfælde kan det være en god ide at supplere med fodertilskud ved siden af for at sikre, at hunden altid får de mineraler og vitaminer, den har brug for.

Undgå at fodre hunden for meget

Du bør selvfølgelig aldrig overfodre din hund. Selvom hunden bliver glad for at få mere mad, så kan det medføre, at den bliver tyk – og det er ikke noget, hunden som udgangspunkt selv vil forstå som et problem. Det kan dog medføre mange helbredsmæssige problemer for hunden, og det kan i mange tilfælde være svært at få løst dette problem, når det først er opstået.

Du bør derfor aldrig overfodre din hund. Man bør heller ikke give hunden alt for mange godbidder; for selvom den bliver glad af det, så kan det også medføre en øget vægt, ligesom det også kan give hunden et andet forhold til godbidder, som kan påvirke hundens træning.

Nogle hunde stopper ikke med at spise

Vi kender nok alle det der med, at man spiser lidt mere end man burde; hvis maden er ekstra lækker, eller hvis man er på en restaurant med buffet – det ender med, at man føler sig overmæt, og at man i nogle tilfælde endda får kvalme eller lignende. Det er ikke unikt for mennesker, og hunde kan også godt finde på det. Men for nogle hunde er det faktisk et større problem.

For nogle hunderacer, særligt labradorhunde, vil dette problem nemlig ikke opstå, og hunden vil derfor i nogle tilfælde bare blive ved med at spise, så længe der er mad. Man siger endda i nogle tilfælde, at disse hunde vil spise indtil de dør; selvom dette generelt ikke er tilfældet, så er det stadig et stort problem, at hunden bliver ved med at spise. Derfor skal man altid sørge for, at hunden ikke har adgang til mere mad end den behøver.

Hvor ofte skal jeg fodre min hund?

At finde den rette mængde er én ting – men man skal jo også vide hvor ofte, hunden skal fodres. Har de brug for at spise flere gange, ligesom mennesker, og i så fald hvor mange gange om dagen, er der tale om? Det er et større emne, og er noget, vi vil dykke ned i snart.

Det er et større emne, og du kan derfor med fordel besøge vores artikel om, hvor mange gange om dagen, en hund skal fodres.

Andre blogindlæg