Hvor mange gange om dagen skal min hund have mad?

I Tottelands blog 0 kommentar

Selvom du måske har fundet den helt rette mængde mad til hunden, så er det jo også vigtigt at vide hvor ofte, du faktisk skal fodre den. Man vil jo næppe have, at den firbenede følgesvend går og sulter – men på samme tidspunkt er det jo heller ikke godt at overfodre den.

Men skal den fodres lige så ofte som mennesker, eller har den bedst af at holde sig fra mad i løbet af dagen? Det får du svaret på her.

Hvor mange gange skal en hund have mad hver dag?

Det kommer faktisk an på et par forskellige ting, hvor den primære faktor vil være hundens alder. Dette har nemlig en stor indvirkning på hvor ofte, hunden har brug for at spise, og det er vigtigt, at man som ejer er opmærksom på dette.

Udover dette kan det også afhænge af den individuelle hund; for selvom man prøver at følge de gængse retningslinjer, så kan man godt have en hund, som ikke har til sinde at følge disse – og det kan derfor være, at den ganske enkelt føler, at det er nødvendigt at spise flere eller færre gange om dagen. Dette sker dog på en individuel basis, og det vil i langt de fleste tilfælde være muligt at få hunden til at følge en regelmæssig fodringsplan.

Er du i tvivl om, hvorvidt hunden lige kan tåle en ekstra snack? Læs vores artikel om hvad hunde ikke må spise her.

Hunden har brug for op til to måltider om dagen

Det mest almindelige er faktisk, at hunden kun har brug for at spise to gange om dagen – og i nogle tilfælde faktisk kun én gang. Det mest almindelige vil derfor være at give hunden morgen- og aftensmad, og det bør være nok til at dække dens behov og gøre den ganske tilfreds. Hvorvidt dette består af lækkert vådfoder eller almindeligt, næringsfyldt tørkost til hunde har ingen effekt på, om den skal fodres oftere – men der kan jo altid lige blive plads til en godbid eller to i løbet af dagen.

Hvalpe har brug for at blive fodret oftere

Der er dog lidt andre regler for en hvalp i voksealderen, fordi de spiser mindre portioner, men stadig har brug for konstant energi gennem dagen. Derefter bør du altid fodre din hvalp 3 – 4 gange hver dag for at sikre, at den får den nødvendige næring og at den ikke bliver sulten eller får problemer med ernæringen. Du bør altid give den særligt hvalpefoder – og er du i tvivl om, hvor meget den bør spise, så kan du klikke her for at læse mere om, hvor meget mad en hvalp skal have.

 

Andre blogindlæg