Mental aktivering hos hunde er vigtigt

I Tottelands blog 0 kommentar

Mange hunde har meget energi, og der er altid tid til masser af leg. Det er særligt gældende ved hvalpe og unge hunde, men for nogle hunde varer det ved indtil de bliver helt gamle. Men der er faktisk mere i leg end blot at have det sjovt – det er nemlig vigtigt at mange hunde også bliver mentalt stimuleret.

Det er faktisk ikke forskelligt fra os selv; vi har også brug for denne stimulering. Men hvor vi får det gennem læsning, krydsord eller hvad end, vi finder på, så handler det for hunde om at blive aktiveret på andre måder. Og det foregår ofte med helt særlige former for leg, som stimulerer hundens sanser og hjerne.

Hvorfor er stimuleringen af hunden så vigtigt?

Mental stimulering af hunden handler i høj grad om at sørge for hundens metale og fysiske sundhed. Det er vigtigt at holde hunden aktiv både mentalt og fysisk, da det sørger for, at hunden forbliver frisk i mange år. Det giver en sund og glad hund, som vil være frisk længere tid end en hund, som ikke bliver mentalt stimuleret.

Hvordan stimulerer jeg min hund?

Du tænker måske, at det kan være en svær opgave at stimulere en hund, men det meste af tiden er det faktisk ret ligetil. Du kan gøre det aktivt, ved at træne eller lege med hunden, men du kan også gøre det ved at vælge det helt rette legetøj til hunden.

Mental træning af hunden

Den mentale stimulering vil i høj grad handle om hundens træning. Stimuleringen hjælper nemlig med at få hunden til at tænke, og det er ekstremt vigtigt, når du ønsker at træne den. En hund der er stimuleret, vil være mere modtagelig over for træning, og den vil i mange tilfælde også synes, at det er sjovere.

Dertil skal det dog også nævnes, at træningen i sig selv også er en fantastisk måde at stimulere hundens mentale aktivitet på. Træningen får nemlig hunden til at skulle tænke og koncentrere sig, og det er som sagt meget sundt for den.

Legetøj der giver stimulering af hundens sanser

Det er ikke kun træning, som kan hjælpe med stimulering af hunden. Der findes nemlig mange former for legetøj, som er særligt udviklet til at stimulere hundens hjerne. Det kan foregå på mange forskellige måder, som kan deles ud i, om de stimulerer sanserne, eller om de tvinger hunden til at tænke.

Legetøj der stimulerer hundens sanser kan være en fremragende måde at holde hunden aktiv. Det er ofte legetøj, som ikke kræver, at du gør noget – og det er derfor noget, hunden selv kan lege med, når du f.eks. har travlt med andre ting i hjemmet.

Heriblandt ser vi de smarte snusemåtter, hvor du blot skal gemme nogle godbidder i tæppet, hvorefter hunden kan gå i gang med at prøve at snuse sig frem til, hvor de er. Det hjælper hunden med at holde sig aktiv, fordi den kan lugte godbidderne, og det er en fremragende motivator. Det er en perfekt løsning til den rastløse hund.

Aktiveringslegetøj

Der findes også mange former for aktiveringslegetøj, som på forskellige måder tvinger hunden til at tænke. Dette inkluderer alt fra bolde, der skal rulles, til særlige former for puslespil – alle designet til at give hunden en godbid for at gøre det rigtigt. På denne måde kan du holde hunden beskæftiget i lang tid, mens legetøjet stimulerer hunden mentalt – og hunden bliver ekstra glad, fordi den får en godbid til sidst.

Aktiveringslegetøj fås også til hvalpe, hvor du med fordel kan begynde at bruge det. På den måde kan du nemlig træne hvalpen op tidligt, og det kommer i høj grad til at hjælpe, når du skal brænde hvalpens krudt af. Men har du allerede aktiveringslegetøj til hvalpen fra starten af, så kan du også vænne hvalpen til at koncentere sig, så du får meget lettere ved at opdrage hvalpen.

Andre blogindlæg