Har hvalpen tynd mave?

I Tottelands blog 0 kommentar

Det er ikke unormalt at man oplever hvalpe med tynd mave eller diarre, men det er vigtigt at vide hvorfor, det sker. Det kan nemlig skyldes alt fra at den nysgerrige hvalp har spist noget, den har fundet, til egentlige helbredsmæssige problemer.

Du skal derfor være opmærksom på omstændighederne omkring hvalpen, når det sker, så du kan finde ud af, om der skal gøres noget.

Hvad er årsagen til at en hvalp har tynd mave?

Den mest almindelige årsag til tynd mave hos hvalpe er, at de har spist noget, de ikke burde. Hvalpe er nogle nysgerrige små væsner, og de undersøger ofte ting med at bide i dem eller spise dem. Det sker derfor af og til, at hvalpen spiser noget, som ikke er godt for dens mave – og det kan være alt fra små dyr eller madrester til græs, som nogle hunde spiser.

Er der blot tale om, at hvalpen har spist noget, som irriterede maven, men som ikke var farligt for den, så vil du nok opleve at den har tynd mave eller diarre. Dette vil typisk gå over efter kort tid, ofte en eller to episoder, og der vil derfor ikke være grund til bekymring. Du kan læse lidt mere om hvad hunde ikke må spise her.

En ændring i hundens kost kan også føre til, at hvalpen får diarre. Måske er der noget i foderet, som hvalpen ikke kan tåle. Her anbefaler vi, at du prøver at gå tilbage til det gamle foder, eller prøver med noget andet lækkert hundefoder, for at se, om det løser problemet.

Diarre ved hvalpen kan også skyldes sygdom

Der kan også være flere forskellige sygdomme, som fører til, at en hvalp får tynd mave. Det kan være både parasitter og vira, og det er vigtigt, at du er opmærksom på eventuelle tegn på at hvalpen er syg. Det vil ofte være tilfældet, hvis din hvalp har diarre, som varer længere end blot en enkelt dag eller to.

Hvis du har mistanke om, at hvalpens diarre skyldes sygdom, så handler det om at opsøge dyrlægen, og gerne så hurtigt som muligt. Det kan nemlig være, at der er tale om noget, som skal behandles, og der er det altid bedre, jo hurtigere man får sat det i gang.

Oplever du, at din hvalp har blod i sin afføring, så er det ekstremt vigtigt, at du kontakter dyrlægen for at finde ud af, hvad årsagen til dette er. Det kan nemlig skyldes mange forskellige ting, og det kan være vigtigt at få løst problemet med det samme.

Måske er hvalpen stresset

Stress kan faktisk også være en af årsagerne til, at en hvalp får tynd mave. Det kan blandt andet skyldes, at der er for mange nye indtryk i form af omgivelser eller personer. Her er det en god ide at give hvalpen ro og begrænse mængden af nye steder og personer, den udsættes for.

Hvad skal man gøre, hvis en hvalp har tynd mave?

Hvis du oplever, at hvalpen har diarre, så er der her nogle gode tips til, hvordan du skal gribe det an:

  • Sørg for at hvalpen får rigeligt med væske. Diarre kan føre til dehydrering, og det kan være skadeligt for hvalpen.
  • Giv den noget skånsomt foder, som du ved, den kan tåle. Derved kan du også udelukke, om problemet skyldes noget, hvalpen har spist.
  • Lad hvalpen slappe ekstra meget af.
  • Vær opmærksom på andre tegn på sygdom eller urolighed.
  • Hvis det fortsætter, så bør du kontakte dyrlægen.

Hvad gør jeg hvis min hvalp kaster op?

Opkast kan ligesom tynd mave hos hvalpe skyldes mange forskellige ting. Vi går mere dybden i vores artikel om hvorfor hunden kaster op, og du kan med fordel tage et kig på den, hvis du oplever dette problem.

Min hvalp har dårlig mave om natten

Som udgangspunkt vil du i disse tilfælde blot skulle følge de samme regler, som fremgår i resten af artiklen. Det kan være lidt sværere at opdage omstændighederne, hvis det foregår på et tidspunkt, hvor du ikke er vågen. Derfor kan det være en god ide at give hunden ekstra opmærksomhed efterfølgende, så du netop kan opfange disse tegn.

Har du oplevet, at din hvalp har diarre om natten, så er det også en god ide at sikre, at den har lidt ekstra vand til næste nat, så du er sikker på, at den ikke bliver dehydreret.

 

Andre blogindlæg