Kan man selv trimme sin hund?

I Tottelands blog 0 kommentar

Kan man selv trimme sin hund? Det er et af de spørgsmål, som mange hundeejere stiller sig selv, når de har fået en hund med mellemlang eller lang pels. Det kan nemlig hurtigt koste mange penge at få sin hund klippet hos en hundefrisør, og så kan der også være lang ventetid ved de dygtige af slagsen.

For at besvare spørgsmålet, så vil vi sige, at du sagtens selv kan trimme din hund selv. Det kræver selvfølgelig noget udstyr til formålet, men også at du ved hvordan du vil trimme din hund. I dette indlæg kommer vi ind på hvad du skal bruge, men også nogle tips til hvordan du selv trimmer din hund.

Udstyr du skal bruge

Inden du skal i gang med at trimme din hund, så er det vigtigt, at du får det rigtige udstyr, så du kan give din hund en god oplevelse med processen. Du må f.eks. ikke bare bruge en normal hårtrimmer, som du kender det fra din egen frisør. Derudover, så vil en normal saks fra papirskuffen heller ikke kunne klare opgaven.

Læs om hvorfor en hårtrimmer er no-go her. 

Til at klare opgaven skal du have investeret i en god hundetrimmer, en god hundesaks og en god hundebørste. Derudover så kan det være en god idé at købe en udredningsspray, hvis du har en hund med en pels, som kan være lidt for god til at filtre.

Se vores udvalg af udredningsspray her.

Hvordan trimmes en hund?

Når du har fundet det rigtige udstyr, så er næste skridt at få hunden trimmet. Processen er som udgangspunkt den samme, uanset hvilken race du har, men hvor lang tid det tager og hvor udfordrende det er kan variere meget. Nedenfor har vi lavet en trinvis guide, så du kan trimme din hund.

  1. Børst hunden

Det første du skal gøre, når hunden skal trimmes, det er at du skal børste pelsen. Når du børster pelsen, så forbereder du den på at blive trimmet. Du fjerner nemlig alt skidt, steder der er filtret sammen, og får samtidig muligheden for at opdage knuder, inden du går i gang. Det gør også, at du får adskilt de forskellige lag af pels, så du ikke får trimmet den forkerte. 

  1. Beslut dig for hvordan hunden skal trimmes

Når du har børstet hunden, så er det tid til at trimme den. Men inden du gør det, så er det en god idé at have besluttet, hvordan den skal se ud. Skal den tæt klippes, have bamseklip, eller måske ligne en løve? Det er din beslutning, men hvis du ikke har besluttet det inden du starter, så bliver resultatet sjældent godt. 

  1. Begynd at trimme hunden

Du er nu klar til at begynde at trimme hunden. Her anbefaler vi, at du bruger et klippeskær, som klipper lidt længere end hvad du tror nødvendigt, hvis det er første gang du skal klippe hunden. Det gør vi, fordi du så har mulighed for at justere efterfølgende, hvis pelsen er for lang. Hvis du trimmer hunden med et for kort klippeskær, så kan du af gode grunde ikke justere det efterfølgende. 

  1. Juster med en hundesaks

Efter en god trimning med hundetrimmer, så er det med garanti ikke alle steder du har fået taget. Der vil være nogle steder som kræver lidt finjustering. Her er det godt med en hundesaks, f.eks. til klipning af hårene i hovedet, på ørerne og under poterne. (Til poterne kan du også bruge en Bjaf potetrimmer).

  1. Børst hunden

Efter en klipning, så er det en god idé at børste hunden. Når du børster hunden efterfølgende, så fjerner du overskydende hår, som du har klippet af. Det gør, at hunden ikke drysser med det overalt, men også at du kan se om der er områder, som ikke er helt færdige. 

  1. Bonus-trin

Giv hunden en masse kærlighed, en lækker godbid eller noget tredje, så den får en god oplevelse med at blive klippet. Derudover kan du overveje om poterne også skal have en tur med en negleklipper til hunde, så det har været en all-round spa-dag for din bedste ven.

Hvis din hund kan lide det, så kan det også være en god idé at give den et bad efter den er blevet klippet. Så er du sikker på at pelsen er ren og fin efterfølgende, men også at alle løse hår er fjernet.

Andre blogindlæg