Hunde der ikke fælder

I Tottelands blog 0 kommentar

Der kan være mange årsager til, at man gerne vil have en hund, som ikke fælder. Måske er det på grund af allergi, eller måske skyldes det, at man ganske enkelt bare ikke vil have hundehår i hele hjemmet. Uanset årsagen, så kan en hund, som ikke fælder, være det helt rette valg i nogle tilfælde.

Hvorfor fælder hunde?

Hunde der fælder gør det af mange forskellige årsager. I langt de fleste tilfælde skyldes det bare en naturlig udskiftning af hår i pelsen, men for nogle racer sker det i ekstra høj grad ved overgangen fra vinter til forår. Det skyldes, at de har en tykkere pels om vinteren, for at holde varmen, som de skal af med inden sommer.

Der kan dog også være mange andre årsager til det, og dem har vi samlet i vores artikel om hvorfor hunde fælder. Oplever du dog, at en hund som ikke burde fælde, pludselig begynder at gøre det, så kan det være et tegn på sygdom, og du bør derfor opsøge dyrlægen.

Men lad os tage et kig på de hunde, som i stedet ikke fælder.

Hvilke hunde fælder ikke?

Der findes nogle hunderacer, som stort set ikke fælder – og hvis de gør, så er det ofte på grund af sygdom eller stress, og det er derfor noget, man kan løse. Der er heldigvis mange forskellige racer, som generelt ikke fælder, og du kan derfor uden tvivl finde en race, som du vil falde for.

At finde den rette hunderace kan selvfølgelig være en stor opgave, da der er så mange at vælge mellem. Du kan finde flere store hunde, som ikke fælder, såsom den belgiske hyrdehund og forskellige mynder, men det er i høj grad ved de mindre racer, at man undgår hår i hele hjemmet.

Små hunde, der ikke fælder

Er du på udkig efter en lille hund, der ikke fælder, så er det faktisk et meget bredt udvalg. Nogle af de meget populære racer her er f.eks. en lhasa apso, som er kendt for at være en de mest kærlige og sociale hunde, du overhovedet kan finde. Det er en fantastisk hund til familier med og uden børn.

Mange terriere er også avlet til ikke at fælde, selvom de ofte har masser af pels. Der er naturligvis også nogle mere specielle hunde, såsom en papillon eller shih tzu, som ikke er nogle man ser til dagligt, og som er et perfekt valg til dem, som ønsker en lidt mere unik hund, som ikke fælder.

Mange af disse racer er avlet med henblik på at skabe en hund, som er æstetisk, men mange af dem er også yderst sociale hunde, som elsker at være sammen med mennesker. Det er derfor hunde, som er perfekte til dem, som gerne vil bruge meget tid med deres kæledyr, eller til familier, hvor den altid kan finde nogen, som vil lege.

Hvordan passer man pelsen på hunde der ikke fælder?

Ved stort set alle hunde vil der være behov for at pleje pelsen, så den kan forblive sund. Ved hunde der ikke fælder skal du på mange måder faktisk bare gribe pelsplejen an som normalt, men du kan i nogle tilfælde opleve, at det er en del nemmere. Der er ikke samme behov for at børste pelsen igennem for at fjernede døde hår, som man typisk skal ved hunde der fælder.

Du kan selvfølgelig stadig børste dem med henblik på at slippe af med en filtret pels, og du skal selvfølgelig stadig rense hundens pels – og så skal den naturligvis klippes, ligesom alle andre hunde. Det kan du gøre selv, men er du i tvivl om hvorfor ofte, hunden skal klippes, så læs med her.

Udover den almindelige pelspleje, så kan man også hjælpe hunden godt på vej med de rette mineraler og vitaminer, som sikrer en god og sund pels. Her er fodertilskud fantastiske, men det bedste vil i mange tilfælde være lakseolie og lignende, som virkelig hjælper hunden med at holde en flot pels.

Er der ulemper ved en hund, som ikke fælder?

Der er som udgangspunkt ingen ulemper ved at vælge en hund, som ikke fælder. Der kan være mange fordele involveret med plejen af hunden, og du slipper for at skulle fjerne hår fra dit tøj og dit hjem.

Det eneste vil være, at du naturligvis begrænser udvalget en smule, hvis du kun søger hunde der ikke fælder. Men med det enorme udvalg af hunderacer, der er, så er vi ikke i tvivl om, at du sagtens kan finde en sød og perfekt hund i udvalget af racer, som ikke fælder.

Andre blogindlæg