Hvad gør jeg hvis min hund er for tynd?

I Tottelands blog 0 kommentar

Ligesom mennesker, så kan hunde have problemer med vægten. De kan både blive for tynde og for tykke. Men modsat mennesker, så har hunde ikke altid selv muligheden for at styre dette, og derfor vil det være din opgave som ejer at hjælpe hunden mod den rette vægt.

Det kan selvfølgelig være lidt af en opgave til tider, for der kan være meget mere i det end blot at give hunden mere mad, hvis den er for tynd. Her i dette indlæg kigger vi derfor lidt nærmere på hvorfor din hund kan være for tynd, og hvad du eventuelt kan gøre for at få den tilbage til en sund vægt.

Er min hund for tynd?

Det første, man skal vurdere, er selvfølgelig om hunden reelt set er for tynd. Der er nogle generelle retningslinjer for hvad en sund vægt for hunden er, som varierer meget på baggrund af race, alder og størrelse, men andre ting kan også spille ind der.

Den nemmeste måde er dog at kigge på hundens fysiske udseende. Hvis en hund har en sund vægt, så vil du kunne se en almindelig muskelmasse ved hunden, hvorimod du ved en undervægtig hund typisk vil kunne se dens knogler. Særligt ved ribbenene og taljen vil det ofte være ret tydeligt at se, hvis hunden er undervægtig.

Har du mistanke om, at din hund er undervægtig, så kan du opsøge din dyrlæge for at få afklaring. De vil nemlig typisk have nemmere ved at vurdere det, da de ved, hvad man skal kigge særligt efter.

Min hund er for tynd – men hvorfor?

Hvis det viser sig, at din hund er undervægtig, så er det vigtigt at finde ud af hvorfor. Det vil i mange tilfælde skyldes forkert eller utilstrækkelig ernæring, hvilket er let at rette op på, men der kan i nogle tilfælde også lægge andet bag.

Hvis der er tale om underernæring, så kan det være en fordel at hæve portionsstørrelserne en smule – og er du i tvivl om dette, så har vi en guide til hvor meget, hunden har brug for at spise. Du kan også prøve at indføre et ekstra måltid for hunden i løbet af dagen, og i nogle tilfælde kan det faktisk også være værd at prøve en anden type foder. Vi har et bredt udvalg af foder her hos Totteland, så du kan finde noget til enhver smag, som indeholder den næring, hunden har brug for.

Oplever du, at din hund ikke spiser sit foder, selv efter du har prøvet andre typer foder, så kan det skyldes sygdom, men det kan faktisk også være et problem med hundens tænder. Manglende tandhygiejne kan nemlig føre til, at det gør ondt i hundens tænder, når den spiser.

Sygdom kan være en faktor

Undervægt ved hunde kan skyldes at hunden er syg. Der kan være mange tegn på, at hunden er syg, som vi gennemgår her, men der kan også være nogle tegn, man som ejer ikke altid kan se. Det er derfor vigtigt, at du opsøger dyrlægen, hvis hundens undervægt ikke umiddelbart skyldes problemer med foderet eller hundens tænder, som beskrevet ovenfor.

Hvad kan jeg gøre, hvis min hund er for tynd

Det afhænger i høj grad af årsagen til hundens undervægt. Ved sygdom skal du som udgangspunkt rådføre dig med din dyrlæge, for at sikre, at der bliver gjort de rette ting.

Hvis hunden ikke spiser sin mad, så bør du undersøge hundens tænder for at se, om disse kan være årsagen, men det kan også skyldes, at hunden ikke kan lide sit foder. Det kan særligt være tilfældet, hvis du for nyligt har skiftet til en anden type foder, og der vil det være lettest at skifte tilbage til det oprindelige foder.

Hvis hunden spiser sin mad, men stadig har en lav vægt, så kan det være en god ide at prøve at øge portionernes størrelse, eller at fodre den flere gange i løbet af dagen. Selvom du måske følger den anbefalede mængde foder, så kan det jo være, at din hund måske har en højere forbrænding – det kan skyldes, at din hund er ekstra aktiv, men det kan ganske enkelt også bare være noget i hundens gener.

Du kan med fordel prøve dig frem med disse løsninger for at se, om det har en effekt på hundens vægt – og hvis ikke, så vil vi anbefale, at du kontakter din dyrlæge for at være på den sikre side.

Andre blogindlæg